Transport Online - Vrachtwagenchauffeur bedreigd brandweerlieden met vuurwapen

Vrachtwagenchauffeur bedreigd brandweerlieden met vuurwapen

Vrachtwagenchauffeur bedreigd brandweerlieden met vuurwapen
15-09-2016 19:18 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MOERS(D) - Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft woensdagavond in het Duitse Moers enkele brandweerlieden bedreigd met een vuurwapen. Er moest een speciaal task force team komen om hem uit zijn vrachtwagen te halen.

Het is woensdagavond rond 22:45 uur. Vijf brandweermannen uit Mortel komen terug van een uitruk als ze zo'n 200 meter voor de kazerne een man naast een vrachtwagen zien struikelen. Bezorgd over de veiligheid van de man en andere weggebruikers spreken ze de man aan.

De vrachtwagenchauffeur reageert meteen agressief en binnen enkele seconden escaleert de situatie. De man rent naar zijn cabine en haalt een pistool tevoorschijn en richt deze op de brandweermannen.

De brandweermannen hebben direct goed gereageerd meldt de werkgever van de brandweermannen: "Ze zijn direct weggelopen en in de brandweerwagen gesprongen en de chauffeur heeft direct vol gas gegeven."

De brandweer schakelde direct de politie in die met meerdere eenheden ter plaatse kwam. Hoewel de agenten meerdere keren de man verzochten uit de cabine te komen reageerde de schutter niet.

Vanwege de acute dreiging is besloten om een speciale task force in te zetten. Vervolgens is een technisch voertuig van de brandweer ingezet. Met dit voertuig is de vrachtwagen klemgezet zodat de task force de cabine van twee kanten kon benaderen. Een paar tellen later lag de vrachtwagenchauffeur overmeesterd op de grond.

De chauffeur was stomdronken en heeft wat schrammen overgehouden aan zijn actie. In zijn cabine werden lege flessen wodka en een fles goedkope rosé aangetroffen.

Na controle bleek het pistool enkele gevuld te zijn met pepperspray cassettes.

Waarom de 41-jarige Pool nu zo aggressief reageerde is niet bekend. De man is nog niet opnieuw ondervraagd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions