Transport Online - OM eist tot acht jaar cel voor cocaïnetransport van 1000 kilo

OM eist tot acht jaar cel voor cocaïnetransport van 1000 kilo

OM eist tot acht jaar cel voor cocaïnetransport van 1000 kilo
15-09-2016 17:25 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Het openbaar ministerie heeft vanmiddag bij de rechtbank Rotterdam tegen vier mannen gevangenisstraffen geëist van 2,4,6,en 8 jaar voor hun betrokkenheid bij een internationaal drugstransport van ruim 1000 kilo cocaïne.

De partij verdovende middelen werd op 21 december 2015 onderschept in Raamsdonksveer. De cocaïne was onder een deklading ananassap via de haven van Antwerpen binnengebracht in Nederland. De verdachten in de leeftijd van 28 tot 33 jaar komen uit Amsterdam, Zwijndrecht, Rotterdam en Middelburg.

De politie, die het verboden transport op het spoor was, greep in onmiddellijk nadat een vrachtwagen de lading had afgeleverd in een loods in Raamsdonksveer. Daarbij werden vier mannen aangehouden, onder wie de chauffeur van het transport.

Vorkheftruck

Een van de verdachten, die tijdens de politieactie op een vorkheftruck zat met een pallet uit de drugscontainer,  bracht naar voren dat hij dacht dat het om computers ging. Dat was volgens de officier van justitie van het Landelijk Parket een volstrekt ongeloofwaardige verklaring.

Berichten uit zijn gekraakte PGP-telefoon - waarvan de versleutelde communicatie niet zou kunnen worden onderschept - maakten dat eens te meer duidelijk. “Hij speelt een belangrijke rol, is een spin in het web”, aldus de officier van justitie, die tegen hem de zwaarste straf eiste.

Chauffeur

Tegen de chauffeur van het drugstransport eiste het OM een gevangenisstraf van 2 jaar. Hij had als enige min of meer eerlijk verteld wat er was gebeurd. Hij had moeten weten dat er niets niet klopte en heeft de kans voor lief genomen dat hij drugs vervoerde.

De rechtbank doet op 6 oktober uitspraak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions