Clicky


Hilckmann moet toch ontslagvergoeding betalen

Hilckmann moet toch ontslagvergoeding betalen
15-09-2016 16:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

NIJMEGEN - Hilckmann moet een ontslagvergoeding betalen aan twee werknemers die door het bedrijf zijn ontslagen. Dat oordeelde de Nijmeegse kantonrechter in een kort geding dat door de FNV voor twee van zijn leden was aangespannen.

Het gaat om bedragen van respectievelijk ruim 11.500 en 40.000 euro. Het bedrijf heeft tot en met 16 september de tijd om te betalen, meldt de vakbond FNV.

Inmiddels is de FNV voor nog eens 34 vakbondsleden, ex-werknemers van de slachterij, een procedure bij de kantonrechter gestart voor een ontslagvergoeding, variërend van 10.000 tot 76.000 euro, afhankelijk van de lengte van het dienstverband.

Hilckmann heeft in de afgelopen maanden al haar meer dan honderd werknemers ontslagen. De slachterij kreeg eerder 21 miljoen euro van de gemeente, in ruil voor een werkgarantie van 10 jaar. Zeven maanden later was het geld verdwenen en de slachterij gesloten.

Op het moment dat de ontslagvergoedingen betaald moesten worden, liet de slachterij haar werknemers opnieuw in de kou staan. Hilckmann vond dat ze de ontslagvergoedingen niet kon betalen omdat ze daarmee mogelijk verwijtbaar zou handelen. De rechter in het door de FNV aangespannen kort geding vond het argument van Hilckmann niet terecht en oordeelde dat  het slachthuis gewoon zijn wettelijke verplichtingen aan zijn werknemers moet nakomen.