Clicky


Douwe Egberts sluit fabriek in Grimbergen: 274 ontslagen

Douwe Egberts sluit fabriek in Grimbergen: 274 ontslagen
15-09-2016 11:47 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

GRIMBERGEN - Koffiebrouwer Douwe Egberts (JDE) sluit zijn fabriek in het Vlaamse Grimbergen. Daardoor komen 274 mensen op straat te staan. De directie heeft het besluit donderdagmorgen aan de ondernemingsraad meegedeeld.

"Het is met veel spijt dat we deze intentie om de fabriek te sluiten aankondigen", meldt directeur operaties Luc Volatier in een persbericht. "Sinds de oprichting in 1973 heeft de fabriek in Grimbergen een belangrijke rol gespeeld in de levering van koffie in West-Europa. Hoewel we het harde werk van onze Belgische medewerkers zeer waarderen en erkennen, geloven we dat dit een noodzakelijke stap is om onze toekomstige business in de regio te verstevigen."

De productie zal naar verwachting begin 2017 worden gestaakt. De directie zegt dat de prioriteit nu ligt bij de medewerkers. De vakbonden zijn ingeschakeld voor een informatie- en consultatieronde.

Circa tweehonderd niet-productiegebonden werknemers, zoals vertegenwoordigers en boekhouders, kunnen na de herstructurering aan de slag blijven. Volgens de vakbond voor kantoorpersoneel LBC-NVK is de directie voor hen op zoek naar een nieuwe plek omdat de fabriek helemaal dicht gaat.

De fabriek net ten noorden van Brussel produceert vooral koffiepads voor de Senseo-apparaten. De laatste jaren verloor JDE echter veel marktaandeel aan koffiecapsules van ander merken. Ook de hoge loonkosten in België speelden het in 1753 in Friesland opgerichte bedrijf parten. DE is nu in handen van een Duitse investeerder.