Clicky

 
Transport Online - A6 Almere dicht voor sloop Kromslootviaduct bij Hogering

A6 Almere dicht voor sloop Kromslootviaduct bij Hogering

A6 Almere dicht voor sloop Kromslootviaduct bij Hogering
15-09-2016 11:32 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Van vrijdag 16 september 20.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur is de A6 in beide richtingen afgesloten tussen Almere Havendreef en Almere Stad-West.

De afsluiting is nodig voor de sloop van het Kromslootviaduct ter hoogte van de Hogering. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en 30 minuten extra reistijd.

Sloop Kromslootviaduct

De A6 gaat een weekend dicht om het Kromslootviaduct te slopen. Met de nieuwe aansluiting van de A6 op de Hogering kunnen weggebruikers direct de Hogering oprijden zonder tussenkomst van verkeerslichten. Hierdoor verbetert de doorstroming van en naar de A6 richting Almere en is het oude viaduct overbodig.

Bereikbaarheid

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren en de hinder te beperken tot één weekend is gekozen om de A6 volledig af te sluiten. Tijdens het weekend gelden de volgende verkeersmaatregelen:

  • A6 richting Amsterdam/Amersfoort is dicht tussen aansluitingen Havendreef (3) en Hogering (3a) (afrit Havendreef en oprit Hogering richting Amsterdam zijn wel open)
  • A6 richting Lelystad is afgesloten tussen aansluitingen Hogering (3a) en Havendreef (3) (afrit Hogering en oprit Havendreef richting Lelystad zijn zelf wel open)
  • Verbindingsweg van de A27 uit de richting Utrecht naar A6 richting Almere is dicht
  • Verkeer op de A6 tussen knooppunt Almere en aansluiting Almere-Stad West (3) moet rekening houden met afgesloten op- en afritten. Volg de gele borden.

Omleidingen

  • Doorgaand verkeer tussen Amsterdam en Lelystad wordt in beide richtingen omgeleid via de A27 en de A1
  • Verkeer van en naar Almere wordt omgeleid over de Hogering, Tussenring en de route Havendreef – Stedendreef

23-26 september hinder A1

Sinds eind augustus rijdt het verkeer richting Amersfoort al over de nieuwe A1 en door het nieuwe aquaduct. In het weekend van 23 tot 26 september zal ook de nieuwe A1 richting Amsterdam aangesloten worden. Daarom zijn in dat weekend 3 rijstroken afgesloten tussen knooppunten Muiderberg en Diemen. Alleen de wisselbaan is open. Bij grote drukte wordt verkeer richting Amsterdam omgeleid via de A27, A12 en A2. De extra reistijd (zowel via de omleiding als via de wisselbaan) bedraagt circa 60 minuten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden