Clicky

 
Transport Online - Ewals Cargo Care test LNG met lowdeck trucks

Ewals Cargo Care test LNG met lowdeck trucks

Ewals Cargo Care test LNG met lowdeck trucks
15-09-2016 10:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TEGELEN - Ewals Cargo Care is begonnen met het testen van Liquefied Natural Gas (LNG) als nieuwe transportbrandstof. LNG is aardgas dat voldoet aan de huidige EURO6 standaard, aangezien het rijden op LNG de CO2, zwaveldioxide en stikstofdioxide-uitstoot aanzienlijk verminderd, waardoor het milieuvriendelijker is dan diesel.

Bovendien is de motor van een LNG vrachtwagen stiller. Het gas wordt opgeslagen bij minus 162 graden, waarbij het vloeibaar wordt en het gemakkelijk is op te slaan en te vervoeren in grote hoeveelheden.

Voor de test maakte Ewals Cargo Care gebruik van een Scania low-deck LNG truck op de route tussen Venlo en de NL havens, en de Shell LNG-tankstations in Rotterdam en Eindhoven om te tanken.

De eerste reacties waren zeer bemoedigend, de Ewals bestuurder was positief verrast over het functioneren van de truck, het gevoel was vergelijkbaar met een diesel truck. Het tankproces is door de veiligheidsmaatregelen wat ingewikkelder, maar dit verliep vlot na instructies van Shell. 

Momenteel is de beschikbaarheid van LNG tankstations beperkt. Als gevolg van deze beperking, is het werkveld van de low-deck truck niet groot genoeg voor internationaal gebruik.

Regelmatige, relatief korte afstanden kunnen zeer voordelig zijn, maar om langere afstanden af te leggen, zal het LNG-netwerk verder uitgebreid moeten worden in heel Europa. De verwachting is dat dit de komende jaren zal gebeuren, evenals de continue ontwikkeling van de truck zelf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions