Clicky

 
Transport Online - Nederlander op zeilboot met ruim 14 ton hasj

Nederlander op zeilboot met ruim 14 ton hasj

Nederlander op zeilboot met ruim 14 ton hasj
14-09-2016 14:02 | Buitenland | auteur ANP

MURCIA - De Spaanse politie heeft voor de kust van de zuidoostelijke provincie Murcia een zeilboot geënterd en er ruim 14 ton hasj aangetroffen. Een Nederlandse en een Bulgaarse opvarende zijn gearresteerd, meldden Spaanse media woensdag.

Het is de grootste drugsvangst dit jaar. De Guardia Civil kreeg lucht van de smokkel door eerdere aanhoudingen en ervaring met smokkel op de Middellandse Zee. Zaterdag werd het sein gegeven een verdachte zeilboot op te sporen. Daar werkte ook een vliegtuig van de Italiaanse politieorganisatie Guardia di Finanza aan mee. Vanuit het vliegtuig werd een verdachte boot waargenomen en nadat die zondagochtend door de Guardia Civil was geënterd, bleek er 14.480 kilo hasj aan boord te zijn gestouwd.

De Spaanse kustwateren worden extra in de gaten gehouden, vooral vanwege de bootvluchtelingen. De Spaanse opsporingsdiensten hebben daarvoor een zoekoperatie gelanceerd die Operatie Índalo heet. Die heeft tot dusverre ruim 2200 bootvluchtelingen en 33 drugssmokkelaars opgeleverd. Er is 37,7 ton hasj in beslag genomen, de vondst van zondag meegerekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions