Clicky


Ierse vrachtwagenchauffeur krijgt ruim 1600 euro boete vanwege tachograaffraude

Ierse vrachtwagenchauffeur krijgt ruim 1600 euro boete vanwege tachograaffraude
14-09-2016 11:40 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PADSBORG(DK) - Een 43-jarige Ierse vrachtwagenchauffeur kan zich voorbereiden op een ontmoeting met de Deense rechter nadat hij herhaaldelijk de fout is ingegaan. Hij is al diverse keren in Denemarken aangehouden vanwege tachograaffraude middels de plaatsing van een magneet.

De Ier werd op 6 september in Padborg aangehouden tijdens een routinecontrole van het vrachtverkeer. De chauffeur was van Jutland onderweg naar Nederland. Toen de politie vragen stelde werd de man nerveus en begon een wat onsamenhangend verhaal op te houden en wilde naar het toilet. Maar voordat hij de vrachtwagen kon verlaten vond de politie de verborgen magneet in de schoen van de vrachtwagenchauffeur en ineens hoefde de chauffeur niet meer zo nodig naar het toilet.

De chauffeur gaf toe de magneet een keer gebruikt te hebben om de tachograaf en snelheidsbegrenzer te manipuleren.

Toen de politie de gegevens van de chauffeur natrok bleek deze al herhaaldelijke gevallen van fraude met de tachograaf middels een magneet op zijn naam te hebben staan.

Daarom kon hij ter plekke een boete van 120.000 kronen, omgerekend ruim 1.600 euro, afrekenen en werd zijn rijbewijs in beslag genomen. De rechter zal op een later tijdstip beslissen hoe lang de chauffeur zijn rijbewijs kwijt is.

Foto's

  • VDS
    VDS