Clicky

 Eerste LZV testen in België succesvol

Eerste LZV testen in België succesvol
14-09-2016 10:22 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De eerste testen met een LZV, de zogenaamde ecocombi, hebben een daling van de CO2-uitstoot met 21 tot 25 procent opgeleverd. Brouwer AB InBev en transportbedrijf Ninatrans laten sinds begin 2015 een ecocombi rijden tussen Heverlee en Antwerpen. In november volgde een tweede LZV bij transportfirma Gilbert De Clercq.

De ecocombi's rijden rond in het kader van een proefproject van de Vlaamse overheid. Twee ecocombi's, ook wel langere en zwaardere vrachtwagens (LZV) genoemd, vervangen drie gewone vrachtwagens. Omdat er minder ritten nodig zijn, daalt ook de totale uitstoot.

Bij AB InBev en Ninatrans werd op anderhalf jaar tijd door het gebruik van de ecocombi bijna 20 ton CO2 minder uitgestoten in vergelijking met het gebruik van de klassieke truck op dat traject, zo melden ze woensdag in Belgische media.

De LZV rijdt op een vast traject tussen Heverlee en logistiek bedrijf Katoen Natie in de Antwerpse haven. "In anderhalf jaar tijd werden 418 vrachtwagenritten uitgespaard. Dit is een daling van 32 procent in vergelijking met de inzet van klassieke vrachtwagens", klinkt het.

In juli verlengde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) na een positieve evaluatie de vergunning van de twee LZV's met twee jaar tot eind juni 2018. Na afloop volgt dan een grondige evaluatie en aan de hand van die evaluatie zal Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts beslissen of er een tweede proef komt, zegt het AWV.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats