Clicky


'Schepen rederij Hanjin in de verkoop'

'Schepen rederij Hanjin in de verkoop'
14-09-2016 09:38 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

SEOUL - De in zwaar weer verkerende Zuid-Koreaanse rederij Hanjin Shipping heeft twee containerschepen in de verkoop gezet om schulden te drukken. Dat melden betrokkenen woensdag.

De schepen, Hanjin Mar en Hanjin Marine, zijn tussen de 18 miljoen dollar en 22 miljoen dollar waard. Naar verluidt heeft Hanjin ook drie bulkschepen voor ijzererts, kolen en graan verkocht aan partijen uit Singapore en Griekenland voor bijna 40 miljoen dollar.

De problemen rond Hanjin zorgen wereldwijd voor een logistieke chaos. De 95 schepen van het bedrijf hebben meer dan 500.000 containers aan boord, met miljarden aan goederen. Die worden momenteel niet, of mondjesmaat, gelost. En containers die al gelost zijn, worden in havens vastgehouden.

De val van Hanjin komt daarbij op een hoogst ongelukkig moment. Momenteel vervoeren veel schepen producten voor de feestdagen in december. Topman van containerleasebedrijf Seaspan sprak al van een "grote nucleaire bom'' voor de sector. "Het schudt aan de bevoorradingsketen, de hoeksteen van de globalisering'', aldus Gerry Wang.