Transport Online - FNV Waterbouw/Nautilus International: Boskalis blokkeert verder overleg

FNV Waterbouw/Nautilus International: Boskalis blokkeert verder overleg

FNV Waterbouw/Nautilus International: Boskalis blokkeert verder overleg
14-09-2016 09:25 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

PAPENDRECHT - Boskalis heeft laten weten het overleg vanmiddag met de bonden over de voorgenomen reorganisatieplannen tot nader order op te schorten.

FNV Waterbouw voorzitter/Nautilus International secretaris Charley Ramdas: "Boskalis blokkeert hiermee ons overleg om tot een verantwoord reorganisatieplan te komen. Ons uitgangspunt is en blijft dat het huidige kille reorganisatieplan ernstig moet worden bijgesteld, zodat niemand in de WW komt. Bovendien moet de ontslagaanvraag voor alle 34 Nederlandse Fairmount officieren van tafel. Daar zijn al onze leden het unaniem over eens. Boskalis acht het nu dus naar eigen zeggen noodzakelijk een schorsing in te lassen om zich te beraden over de thans ontstane situatie. Wij roepen de Boskalis directie juist op tot constructief overleg. Daar hebben ook alle hardwerkende Boskalis/Fairmount/Smit medewerkers meer dan recht op."

De geplande poortactie woensdagmiddag 14 september tussen 14:00 uur en 16:00 uur gaat wel gewoon door.

De actievoerenden blijven pleiten voor constructief overleg, liefst nog vanmiddag.

Boskalis reorganisatieplannen

Als de Boskalis reorganisatieplannen doorgaan, zullen bij Fairmount Marine alle Nederlanders worden ontslagen en (via Anglo Eastern) vervangen worden door werknemers uit lage lonen landen, zoals Filipijnen en Oost-Europeanen.

Ook bij Baggermaatschappij Boskalis is er sprake van pijn: een op de drie Nederlandse gezellen en een op de zeven Nederlandse officieren verliest hier zijn baan. Dit betekent dat er minimaal 60 gezinnen getroffen worden.

Daarnaast is er bij Smit Salvage een reductie aangekondigd voor 22 zeevarenden. Het is niet onwaarschijnlijk dat ook bij Boskalis en Smit het Anglo Eastern model zal worden uitgerold.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions