Clicky


De Rijke Trucking past naleving cao aan na kritiek Stichting VNB

De Rijke Trucking past naleving cao aan na kritiek Stichting VNB
13-09-2016 16:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Rijke Trucking heeft na kritiek op zijn naleving van de cao zijn werkwijze aangepast en nabetalingen verricht. Stichting VNB heeft samen met FNV Transport & Logistiek contact gehad met de directie van de transportonderneming, nadat er meldingen waren binnengekomen over het niet naleven van de cao.

Stichting VNB is hierop een onderzoek gestart, waarna De Rijke de nodige aanpassingen heeft doorgevoerd en heeft nabetaald.

Stichting VNB ontving eind 2015 meldingen dat De Rijke Trucking de cao niet correct zou naleven. Na het onderzoek heeft De Rijke de nodige aanpassingen doorgevoerd en werd een nabetaling verricht van ruim € 11.000,- aan zijn (ex)-werknemers.

Toeslag eendaagse nachtritten

Er was een fout gemaakt in het betalen van de toeslag eendaagse nachtritten. Daardoor kregen de werknemers van De Rijke alleen de uren tussen 0:00 uur en 4:00 uur vergoed en niet zoals het hoort de uren tussen 20:00 uur en 4:00 uur. De nabetaalde bedragen liepen in enkele gevallen op tot een paar honderd euro per chauffeur. 

Stichting VNB is zeer tevreden met de uitkomst. "Het is goed om te zien dat overleg tussen De Rijke Trucking, FNV Transport & Logistiek en Stichting VNB heeft geleid tot een goed resultaat en naleving van de cao."