Clicky


Mainfreight breidt uit op bedrijventerrein DOCKSNLD

Mainfreight breidt uit op bedrijventerrein DOCKSNLD
13-09-2016 16:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

'S-HEERENBERG - Mainfreight/Wim Bosman gaat zijn faciliteiten in ’s-Heerenberg verder uitbreiden. In verband met de groei van de wereldwijde logistieke dienstverlener heeft Zoutelust BV in opdracht van Mainfreight/ Wim Bosman op 12 september op het bedrijventerrein DOCKSNLD te 44.000m2 grond aangekocht van de gemeente Montferland. Zij bouwen hier een state-of-the-art distributiecentrum.

Dick Betlem, Business Unit Director Logistic Services, kijkt uit naar de realisatie van het nieuwe warehouse.

Naar verwachting zal de oplevering van dit object in mei 2017 plaatsvinden en zal er worden gestreefd om het Breeam-NL Very Good oplevercertificaat te behalen. De huurovereenkomst met Mainfreight/Wim Bosman is voor meerdere jaren afgesloten. Het distributiecentrum zal een totale omvang hebben van circa 26.000 m².

Mainfreight/Wim Bosman breidt hiermee haar Europese footprint uit naar ruim 320.000 m² magazijnruimte. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum gaat Mainfreight/ Wim Bosman de dienstverlening verzorgen voor meerdere klanten.

Aansluitend op de grondoverdracht hebben Mainfreight/Wim Bosman en de gemeente Montferland een grondreserveringsovereenkomst voor Docks NLD te ‘s-Heerenberg ondertekend. De gemeente verleent hierbij aan Mainfreight/ Wim Bosman het exclusieve recht de gereserveerde grond de aankomende jaren te verwerven, voor verdere uitbreiding.