Transport Online - 'Migrantenkamp Calais voor eind van het jaar ontruimd'

'Migrantenkamp Calais voor eind van het jaar ontruimd'

'Migrantenkamp Calais voor eind van het jaar ontruimd'
13-09-2016 11:46 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS/LONDEN - Het migrantenkamp de 'Jungle' in Calais zal nog voor het eind van 2016 worden ontruimd. Dat heeft de prefect Xavier Brand afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst aan The Road Haulage Association(RHA) bevestigd.

Tevens is de RHA gevraagd om met een goede oplossing te komen voor de verslechterende veiligheidssituatie in Calais. De RHA zal hierbij nauw samenwerken met de Franse vervoerders.

In een reactie zei Richard Burnett, voorzitter van de RHA: "Dit was echt een positieve ontmoeting en we zijn een stap in de goede richting. We hebben opnieuw de waarborg gekregen dat het migrantenkamp, de zogenaamde Jungle, nog voor het eind van het jaar ontmanteld zal worden. Wij zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat Calais weer veilig wordt voor de vervoerders en dat vrachtwagenchauffeurs worden beschermd tegen het dagelijkse geweld en de intimidatie waarmee ze worden geconfronteerd."Er zijn steeds meer gewelddadige incidenten gericht op vrachtwagenchauffeurs en andere automobilisten op weg naar Groot-Brittannië. Eerder deze week kondigde de Britse regering aan zij een vier meter hoge muur zal financieren om zo de veiligheid te verbeteren.

De RHA heeft kritiek op de muur omdat deze alleen maar het probleem zal verleggen. Volgens de RHA had dit belastingeld van de Britse burger beter besteed kunnen worden.

Aan de bijeenkomst afgelopen vrijdag werd door een aantal belanghebbenden deelgenomen. De RHA was de enige vervoerdersorganisatie die aanwezig was.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions