Transport Online - Goodman bouwt productie-eenheid van 45.000 m2 voor Volkswagen Commercial Vehicles Duitsland

Goodman bouwt productie-eenheid van 45.000 m2 voor Volkswagen Commercial Vehicles Duitsland

Goodman bouwt productie-eenheid van 45.000 m2 voor Volkswagen Commercial Vehicles Duitsland
15-11-2011 11:06 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
De Goodman Group (Goodman) heeft een overeenkomst gesloten met Volkswagen Commercial Vehicles over een omvangrijk project in Duitsland, namelijk een nieuw te bouwen op de wensen van Volkswagen afgestemd productie-eenheid in Hannover. Het onderdelen magazijn voor deze bedrijfswagens beslaat een oppervlakte van circa 45.000 m2 en zal onder meer gebruikt worden voor just-in-time levering van onderdelen voor de Amarok, een van de bedrijfswagens van Volkswagen.

De bekendmaking van dit project bevestigt Goodman's positie als marktleider op het gebied van bezitten, ontwikkeling en beheer van logistieke faciliteiten in Duitsland.

"Goodman heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het ontwikkelen van logistieke faciliteiten voor de auto-industrie. Dit hebben we de afgelopen maanden bewezen met projecten voor onder meer BMW in Leipzig en Mercedes-Benz in Malsch. We zijn erg blij dat Volkswagen Commercial Vehicles ons heeft gekozen tot projectpartner en vertrouwen stelt in ons en onze aantoonbare ervaring in het leveren van hoogwaardige logistieke ruimte voor onze klanten. Ook hopen we in de toekomst vaker actief te kunnen zijn in de regio Hannover", vertelt Andreas Fleischer, Country Manager Duitsland bij Goodman.

Voor het huidige project kocht Goodman in totaal 83.000 m2 grond aan op het industriegebied 'Schwarze Heide' in Hannover, in de buurt van de productie-eenheid voor bedrijfswagens van Volkswagen. De locatie beschikt over praktische aansluitingen op de A2 en A352 en op Hannover Airport en de haven Nordhafen in Hannover.Het nieuwe gebouw beschikt over circa 45.000 m2 aan overdekte opslagruimte. Volkswagen zal 30.000 m2 hiervan gebruiken als opslag voor de just-in-time levering voor de productie van de Amarok. De resterende 15.000 m2 wordt volledig om het magazijn heen gebouwd, als een U-vormige gekoelde opslagruimte en laadtunnel. In de tunnel kunnen vrachtwagens met lagere emissies worden gelost en geladen. Daarnaast wordt er een groene geluidsbarrière van 500 m opgetrokken die geluid en uitstoot tegenhoudt en het gebouw aan de noordzijde beschut.

De bouw start begin september en de eerste unit van circa 10.000 m2 zal begin januari worden opgeleverd. "De stad verwelkomt het ontwikkelingsproject van Goodman voor Volkswagen Commercial Vehicles. Dit betekent dat er precies gebeurt wat we in gedachten hadden voor de 'Schwarze Heide', namelijk de vestiging van een leverings- en logistiek centrum", aldus Hans Mönninghoff, hoofd van de afdeling Economie van de stad Hannover.

Goodman heeft in het project een aantal duurzame eigenschappen geïntegreerd en streeft ernaar een certificering van de Duitse vereniging voor duurzaam bouwen (DGNB) te verwerven.


Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions