Clicky


Dachser benoemd Alexander Tonn tot Managing Director European Logistics Germany

Dachser benoemd Alexander Tonn tot Managing Director European Logistics Germany
13-09-2016 11:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WADDINXVEEN - Dachser heeft het hoofd van Contract Logistics, Alexander Tonn, gepromoveerd tot de nieuwe Managing Director European Logistics Germany. De 43-jarige Tonn treedt op 1 januari 2017 in zijn nieuwe functie.

Hij zal verantwoordelijk worden voor de verdere ontwikkeling van 38 Duitse vestigingen in de Europese logistieke businessline (wegtransport en contractlogistiek voor industriële goederen). Hij zal rapporteren aan Michael Schilling, COO Road Logistics en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Schilling blijft tot het eind van het jaar het toekomstige takenpakket van Tonn nog waarnemen.

Alexander Tonn studeerde af in business management en werkt sinds 1999 bij Dachser. Na zijn loopbaan in controlling te zijn gestart, vervolgde hij daarna zijn carrière als hoofd van Contract Logistics op de grootste Dachser vestiging wereldwijd in Memmingen (Allgäu). Later nam hij de positie hoofd expeditie en adjunct vestigingsmanager in. In 2014 verhuisde Tonn naar het hoofdkantoor in Kempten, waar hij verantwoordelijk werd voor de verdere ontwikkeling van het warehouse-gebeuren en de value-added services. Alexander Tonn blijft voor deze positie als Corporate Director Contract Logistics verder verantwoordelijk.

"Het succes van Dachser is gebaseerd op het ondernemerschap van onze vestigingen, gecombineerd met een gecentraliseerd netwerkbeheer dat ontworpen is voor duurzame groei," zegt Michael Schilling, COO Road Logistics bij Dachser.

"Alexander Tonn is vertrouwd met alle aspecten van ons bedrijf en heeft alle kennis en vaardigheden, die nodig zijn om de groei van de business unit European Logistics Germany op de Duitse markt te bevorderen, in huis. Zijn positie impliceert een bijzonder intensieve samenwerking met onze Air & Sea Logistics organisatie om geïntegreerde supply chains voor bedrijven te plannen en te implementeren, alles in het kader van Dachser “Interlocking."

Het Dachser business field Road Logistics, onder leiding van COO Michael Schilling, is verdeeld in vijf business units die worden geleid door de volgende Managing Directors (MD): European Logistics Germany (MD Alexander Tonn), Food Logistics (MD Alfred Miller), welke ook sterk vertegenwoordigd is op de Duitse markt, European Logistics North Central Europe (MD Wolfgang Reinel), European Logistics France & Maghreb (MD Frédéric Dumort), European Logistics Iberia (MD Juan Quintana). Het business field Road Logistics heeft in 2015 een jaaromzet van circa 4,2 miljard euro gegenereerd, waarvan ongeveer 3,4 miljard euro afkomstig uit de Business Line European Logistics.