Clicky

 
Transport Online - Iveco toont de Iveco new Stralis TCO2-kampioen op IAA Hannover

Iveco toont de Iveco new Stralis TCO2-kampioen op IAA Hannover

Iveco toont de Iveco new Stralis TCO2-kampioen op IAA Hannover
13-09-2016 11:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TURIJN - Iveco neemt deel aan de 66e editie van de IAA Bedrijfsvoertuigensalon (IAA), het belangrijkste internationale evenement voor de sector van bedrijfsvoertuigen, dat plaatsvindt van 22 tot 29 september 2016 in Hannover.

Op die ruime stand van ruim 2.500 vierkante meter zal Iveco een hele waaier aan nieuwe producten en innovaties tentoonstellen aan de hand van haar volledige gamma – van lichte tot zware voertuigen voor weg- en terreintoepassingen, en van bussen tot zware voertuigen voor steengroeven en bouwterreinen.

Iveco toont een wereldpremière met een nieuw, futuristisch conceptvoertuig dat vooruitblikt op een baanbrekende langeafstandsvrachtwagen die wordt beschermd door meer dan 25 patenten, en nieuwe normen vestigt voor duurzaam transport.

Officiële première van de New Stralis, de TCO2-kampioen

Centraal op de Iveco-stand staat de New Stralis, die voor het eerst wordt voorgesteld aan het internationale publiek nadat hij in juni zijn officiële première beleefde in Madrid. De nieuwe Iveco Stralis introduceert een volledig nieuwe aandrijflijn en combineert een ongeëvenaarde betrouwbaarheid en efficiëntie met een sterk verlaagde totale gebruikskosten (TCO) en CO2-uitstoot.

Het Stralis-gamma, dat drie voertuigen telt, is ontwikkeld op basis van klantenopdrachten en voldoet aan alle criteria van de zware transportsector: Zo is de New Stralis ontwikkeld als beste oplossing voor regionaal en korteafstandsvervoer, inclusief transport van gevaarlijke goederen, en kan hij nog steeds schermen met het unieke voordeel van zijn exclusieve Hi-SCR-uitlaatgasbehandeling.

De New Stralis XP werd ontwikkeld om in te spelen op de behoeften van internationale langeafstandstransporteurs en verenigt tal van innovatieve brandstof besparende voorzieningen en nieuwe services om de nuttige bedrijfstijd en de efficiëntie te optimaliseren. Als meest betrouwbare en zuinigste vrachtwagen op de markt is hij ontworpen om de betrouwbaarheid te maximaliseren en de CO2-uitstoot en totale gebruikskosten (TCO) te minimaliseren. Dat vertaalt zich in een brandstofbesparing tot 11 procent terwijl de nieuwe generatie van services nog een besparing tot 3 procent kan opleveren.

Daardoor gaat de TCO van langeafstandstransport met maar liefst 5,6 procent omlaag.

De revolutionaire Nieuwe Stralis NP (Natural Power), die op CNG en LNG rijdt, is de meest duurzame vrachtwagen ooit en betekent een ware doorbraak in het segment van de gasvrachtwagens. Hij is namelijk de enige aardgas aangedreven vrachtwagen die het vermogen, rijcomfort en actieradius biedt dat langeafstandsvrachtwagens vereisen. De nieuwe motor levert 400 pk en 1.700 Nm koppel – evenveel als zijn dieseltegenhanger – en is gekoppeld aan een automatische transmissie. De verbeteringen dragen bij tot een daling van de TCO met 3 procent in vergelijking met het vorige model, dat in gebruik al tot 40 procent goedkoper was dan zijn dieselequivalent. Hij is dan ook de eerste langeafstandsvrachtwagen op gas die echt weerwerk kan bieden op de markt en die een volwaardig alternatief voor diesel kan bieden.

Eveneens te zien op de stand zijn de Iveco Stralis 'Emotional Trucks': drie versies van de Nieuwe Stralis XP, gewijd aan Ferrari, het Dakar Team Petronas De Rooy Iveco en het Schwabentruck raceteam. Ze vormen een speciale ode aan de fantastische partnerschappen van Iveco met de grote namen uit de sportwereld. De ontwikkeling en afwerking van de voertuigen is verzorgd door het designteam van CNH Industrial, dat bijzonder veel aandacht besteedde aan het personaliseren van de voertuig in de kleuren van de partnerschappen.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden