Clicky


GEODIS en Shoes for Crews verlengen samenwerkingsovereenkomst

GEODIS en Shoes for Crews verlengen samenwerkingsovereenkomst
13-09-2016 10:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENLO - GEODIS en Shoes for Crews (SFC) hebben hun warehouse- en logistics-samenwerkingsovereenkomst met drie jaar verlengd tot eind 2019. GEODIS blijft het volledige supply chain-proces verzorgen, van de inkomende order tot de levering aan de eindgebruiker.

In november 2012 verplaatste SFC zijn logistieke en warehousing-activiteiten van Shannon (IE) naar GEODIS in Venlo (NL). Het internationale bedrijf wilde de dienstverlening aan Europese klanten optimaliseren door de doorlooptijd van de orderlevering aanzienlijk te verbeteren. Bovendien wilde SFC een logistieke partner die hen kon ondersteunen in hun groeiplannen.

GEODIS heeft SFC de afgelopen jaren geholpen om de doelstellingen te realiseren. Het bedrijf kende in 2015 een groei van 47% ten opzichte van 2012, de orders per week verdubbelden zich en de voorraad nam toe van 150.000 tot 250.000 paar schoenen in het magazijn in Venlo. Naast palletleveringen aan distributeurs of magazijnen, levert GEODIS ook dagelijks bestellingen rechtstreeks aan particulieren.

Als onderdeel van de contractverlenging investeert GEODIS in verbeterde processen en systemen die het aanbod optimaliseren. De eerste stap was de introductie van een nieuw pick-to-light-systeem, waarmee meerdere orders tegelijkertijd gepicked kunnen worden. Tegelijkertijd worden alle transportcontracten geëvalueerd om zo een verdere optimalisatie te bewerkstelligen.

Glyn Billinghurst, Managing Director bij SFC: ‘’Met GEODIS hebben we een sterke samenwerking ontwikkeld. Ons nieuwe pick-to-light systeem stelt ons in staat om een grote efficiëntieslag te kunnen maken. De ingebouwde controles zorgen er bovendien voor dat er geen pickfouten doorheen kunnen glippen, wat uiteraard bijdraagt aan het optimaliseren van onze dienstverlening. We zien erg uit naar een verdere optimalisatie van ons transportnetwerk.’’

“GEODIS en SFC werken continu samen aan het optimaliseren van de performance van SFC. Wij zijn er trots op dat SFC ons het vertrouwen schenkt om hier de komende jaren een vervolg aan te geven”, aldus Ton van Dreumel, Head of Business Development voor Contract Logistics bij GEODIS in Nederland.