Clicky


Dynamische sluisplanning voor Noordersluis

Dynamische sluisplanning voor Noordersluis [+video]
13-09-2016 10:07 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Vanaf 12 september implementeert Havenbedrijf Amsterdam de dynamische sluisplanning (DSP) via HaMIS. Dit houdt in dat alle zeeschepen langer van tevoren worden ingepland in de Noordersluis. Inkomende zeeschepen worden 48 uur van tevoren ingepland en uitgaande zeeschepen 24 uur van tevoren. Het planningsschema wordt vervolgens digitaal ontsloten voor onze nautische partners.

Efficiënt

Door deze nieuwe manier van werken, het langer van tevoren inplannen, worden schepen efficiënter ingedeeld in de Noordersluis. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onze nautische dienstverleners. Zo kunnen agentschappen en terminals hun scheepsbezoeken nauwkeuriger plannen. Zij zien ruim van tevoren op welk moment er ruimte is in de sluis en zetten hier hun capaciteit op in.

Transparant via inlog

De planning van de Noordersluis is vanaf 12 september in elk geval voor de proefperiode van een halfjaar voor onze nautische partners van het Noordzeekanaalgebied toegankelijk. Dit doen we via een speciale webapplicatie die hiervoor is gebouwd (en die de applicatie Portbook vervangt). Deze wordt met een inlog toegankelijk via onze website en is ook via telefoon en tablet te bekijken. U kunt hier  [external link] een inlog aanvragen.

Klaar voor de nieuwe zeesluis

Met de komst van de nieuwe zeesluis kunnen we meer en grotere schepen ontvangen. Hierdoor wordt een efficiënte sluisplanning nog belangrijker. Met de dynamische sluisplanning zijn we hierop voorbereid en klaar voor de toekomst