Clicky


Speciaal team pakt 202 criminelen op

Speciaal team pakt 202 criminelen op
12-09-2016 08:15 | Binnenland | auteur ANP

DRIEBERGEN - Het speciale politieteam dat voortvluchtige criminelen opspoort heeft sinds de oprichting in 2015 in totaal 202 veroordeelden opgepakt. Dat heeft een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie maandag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf en de NOS. Het zogenoemde FASTNL-team richt zich op criminelen die nog meer dan driehonderd dagen de cel in moeten.

Het team spoorde 170 criminelen op die in Nederland een straf moeten uitzitten of die in het buitenland zijn veroordeeld. Nog eens 32 anderen zijn gearresteerd door andere politiemensen bij onder meer verkeerscontroles. "We zijn tevreden over het eerste resultaat van FastNL'', aldus de politie.

Het team heeft zicht op nog eens 130 criminelen die in het buitenland verblijven, maar nog niet zijn aangehouden. Er zijn 48 criminelen gevlucht naar een land dat niet uitlevert in Nederland.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt maandag bekend hoeveel veroordeelden er in totaal in Nederland nog vrij rondlopen.