Clicky

 
Transport Online - '15-jarige terreurverdachte vast in Frankrijk'

'15-jarige terreurverdachte vast in Frankrijk'

'15-jarige terreurverdachte vast in Frankrijk'
11-09-2016 23:25 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - De Franse politie heeft een vijftienjarige jongen aangehouden die van plan was een aanslag te plegen. Dat hebben bronnen bij de Franse justitie zondag gezegd.

De jongen stond volgens de bronnen sinds de aanslagen van 13 november in Parijs onder huisarrest, maar waarom wilden ze niet zeggen. Hij werd zaterdag gearresteerd en had plannen voor een aanslag in de Franse hoofdstad.

Een van de bronnen zei dat de verdachte in contact stond met Rashid Kassim, een vermoedelijke extremist die ook banden heeft met een van de vrouwen die vorige week werden gearresteerd in verband met terreurplannen. De vrouw werd met drie andere vrouwen en drie mannen aangehouden nadat er in de buurt van de Notre Dame een auto was gevonden met gasflessen en jerrycans vol diesel.

Volgens dagblad Le Monde zit Kassim in Syrië en heeft hij op berichtendienst Telegram meerdere oproepen gedaan tot geweld. "Vrouwen, zusters, ga, val aan. Waar zijn de broeders? Zij pakte een mes en raakte een agent. Waar zijn de mannen?'', zei Kassim volgens Le Monde op Telegram. Een van de vrouwen die donderdag werden opgepakt stak een agent neer. Zij werd uiteindelijk neergeschoten voordat ze werd aangehouden.

De 29-jarige Kassim zou ook de mannen hebben geïnspireerd die in juli in een Franse kerk een priester vermoordden door diens keel door te snijden.

De Franse premier Manuel Valls zei eerder zondag dat de terreurdreiging in zijn land momenteel ,,maximaal'' is. "In de afgelopen week zijn er zeker twee aanslagen verhinderd en zelfs in de uren dat we hier spreken worden aanslagen voorkomen'', aldus de eerste minister, die benadrukte dat de autoriteiten hun handen vol hebben. De inlichtingendiensten zouden zo'n 15.000 mensen in de gaten houden die mogelijk aan het radicaliseren zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats