Clicky

 
Transport Online - EVO en Fenedex bezorgd over problemen Hanjin

EVO en Fenedex bezorgd over problemen Hanjin

EVO en Fenedex bezorgd over problemen Hanjin
11-09-2016 17:09 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex zijn bezorgd over de financiële problemen bij de Zuid-Koreaanse rederij Hanjin Shipping. Volgens EVO en Fenedex leiden de problemen bij Hanjin tot een logistieke chaos en kunnen ze een enorme financiële strop opleveren voor bedrijven.

Hanjin vroeg onlangs uitstel van betaling aan. Door de onzekerheid die dat meebrengt, worden schepen toegang tot havens geweigerd of aan de ketting gelegd. De 95 schepen van Hanjin zouden 540.000 containers aan boord hebben met goederen ter waarde van circa 14 miljard dollar. Het gaat daarbij om producten van bedrijven als Samsung, Nike en Sony.

EVO en Fenedex wijzen daarbij op de kerstcollectie die juist op dit moment onderweg is van Azië naar Europa. Ook kunnen productieprocessen worden verstoord en fabrieken stilvallen.

De gevolgen van de problemen van Hanjin voor Nederland zijn relatief beperkt dankzij een akkoord tussen overslagbedrijf ECT en brancheorganisaties in de transport en logistiek. Daardoor kunnen de containers van Hanjin voorlopig worden opgehaald in de haven van Rotterdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden