Transport Online - Zaandamse super beklad met hakenkruis

Zaandamse super beklad met hakenkruis

Zaandamse super beklad met hakenkruis
11-09-2016 14:38 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - In Zaandam is in de nacht van zaterdag op zondag een supermarkt in de wijk Poelenburg beklad met een hakenkruis en de tekst 'Wat jullie weik ons land'. De politie heeft een aangifte opgemaakt voor vernieling en baldadigheid. Een woordvoerster zegt dat er onderzoek wordt gedaan wie achter de bekladdingen zitten. Winkelpersoneel heeft de opschriften verwijderd.

De wijk kwam afgelopen dagen in het nieuws door klachten over overlast en intimidatie bij de supermarkt door Turks-Nederlandse jongeren. Personeel zou vanwege intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten klaagden. Ook agenten werden onheus bejegend.

Burgemeester Geke Faber van Zaanstad bracht vrijdagmiddag een bezoek aan de Zaandamse wijk Poelenburg. Ze noemde toen het gedrag van de jongeren ,,onacceptabel''. De gemeente zet extra agenten en ander handhavers in.

Op zijn wekelijkse persconferentie noemde minister-president Mark Rutte de jongeren vrijdag "gewoon tuig van de richel''. Hij zei zich er over op te winden dat gewone mensen zich in hun buurt bedreigd voelen. Hij deed een oproep aangifte te doen.

Donderdag werden een cameraman en verslaggeefster van SBS bedreigd toen ze een item maakten over de overlast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions