Beveiligingsbedrijf G4S blijft schimmig over reorganisatie Schiphol

Beveiligingsbedrijf G4S blijft schimmig over reorganisatie Schiphol
09-09-2016 13:38 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - Beveiligingsbedrijf G4S blijft schimmig over een reorganisatie van 150 banen op Schiphol, die eerder deze week werd aangekondigd. "We krijgen geen antwoorden op de vele vragen, er staat niets op papier. Op deze manier werken wij niet mee aan overleg over een sociaal plan”, zegt onderhandelaar Erik Maas van CNV Vakmensen.

De vakbonden hadden gisteren overleg met G4S, maar werden niet veel wijzer. “We zijn verbaasd over deze reorganisatie. Met Schiphol en de beveiligingsbedrijven hebben we vlak voor de zomer juist afspraken gemaakt over betere arbeidsomstandigheden voor de beveiligers. Bijvoorbeeld over de statijden, de pauzes en het klimaat. Ons beeld is dat er eerder méér beveiligers nodig zijn dan minder.”

De CNV-onderhandelaar heeft de indruk dat G4S Aviation Security financiële problemen in het bedrijf onterecht wil afwentelen op de medewerkers. “In het overleg werd als oorzaak voor de reorganisatie de financiële situatie van het bedrijf genoemd. Maar we hebben geen cijfers en onderbouwingen ontvangen. Dan denk ik: dat is makkelijk. Waarom moeten de werknemers daarvoor bloeden? G4S is het grootste beveiligingsbedrijf ter wereld, laten ze de financiële problemen maar met de moedermaatschappij oplossen.”

Volgens Maas is de reorganisatie bovendien een verkeerd signaal richting het personeel. “De beveiligers doen op Schiphol belangrijk werk, en ze staan daarbij ook nog onder grote tijdsdruk. Ze hebben al zo vaak het gevoel dat het steeds meer gaat om snelheid, in plaats van om goede beveiliging. Laat als bedrijf zien dat je stáát voor die beveiliging. Investeer in je mensen, in plaats van dat je hen de klappen laat opvangen voor een financiële misrekening.”

CNV Vakmensen is niet van plan om onder deze omstandigheden te overleggen over een sociaal plan, zegt Maas. “G4S moet eerst maar eens aantonen dat deze stap echt nodig is. Wij zijn daar onvoldoende van overtuigd.”

Bij G4S Aviation Security werken op Schiphol ongeveer 1.200 mensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden