Transport Online - LNG: vanaf nu één tankinstructie voor heel Nederland

LNG: vanaf nu één tankinstructie voor heel Nederland

LNG: vanaf nu één tankinstructie voor heel Nederland
09-09-2016 10:06 | Transport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De exploitanten van LNG tankstations, Shell, Rolande LNG, PitPoint, ENN Clean Fuels, ENGIE en LNG Achterhoek, en twee LNG vrachtwagen leveranciers, Scania en IVECO, hebben de handen ineen geslagen. Het resultaat is één gezamenlijke tankinstructie voor LNG, vloeibaar aardgas.

Deze gezamenlijke tankinstructie vervangt vanaf nu de diverse instructies die van kracht waren op alle verschillende tankstations. Eén uniforme instructie staat voor gebruikersvriendelijkheid én voor veiligheid.

LNG is de afgelopen jaren steeds meer ingeburgerd als brandstof voor vrachtwagens. Het is inmiddels te verkrijgen bij 16 tankstations in Nederland en dit aantal neemt nog steeds toe. Omdat LNG een cryogene vloeistof is, met een temperatuur van -132°C tijdens het tanken, zijn er speciale afspraken gemaakt rondom de veiligheid voor de gebruiker.

De landelijke regels voor het gebruik van een tankstation staan beschreven in richtlijnen, voor LNG is dat de PGS33-1. Eén van de afspraken is dat ieder tankstation zelf verantwoordelijk is voor de tankinstructie van chauffeurs die LNG komen tanken. Dit had echter als gevolg dat de tankinstructie per station kon verschillen.

Nu transporteurs steeds meer gebruik maken van het landelijke netwerk van LNG-tankstations, is een nieuwe opzet noodzakelijk.

De gezamenlijke tankinstructie geldt vanaf nu als standaard voor heel Nederland: een chauffeur weet nu voor elk LNG-tankstation in Nederland wat de regels zijn. Dankzij deze eenduidigheid draagt de nieuwe instructie duidelijk bij aan de veiligheid. Het is daarbij voor transportbedrijven en hun chauffeurs eenvoudiger om bij verschillende LNG-tankstations te tanken.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen