Transport Online - Heftruckheld oktober: Fred van Loon

Heftruckheld oktober: Fred van Loon

Heftruckheld oktober: Fred van Loon
02-11-2011 11:12 | Algemeen | auteur de redactie
Vandaag hebben EVO, Gezond Transport en de Arbeidsinspectie Fred van Loon, werkzaam bij DB Schenker, uitgeroepen tot HeftruckHeld van de maand oktober. Aanstaande zaterdag wordt uit alle maandhelden de HeftruckHeld van het Jaar verkozen. De bekendmaking vindt zaterdag plaats tijdens het NKIT bij EVO. De HeftruckHelden-campagne gaat onverminderd door met het organiseren van activiteiten die het veiligheidsbewustzijn van heftruckchauffeurs en hun leidinggevenden moeten vergroten. Op die manier willen de organisaties het aantal heftruckongevallen drastisch verlagen.

Neem die koffiepauze
Liefde voor het vak is volgens Van Loon de reden waarom hij als HeftruckHeld wordt gezien. "Van jongs af aan vind ik heftruckrijden machtig. Ik zoek het vooral in de uitdaging: creatief puzzelen met verschillende soorten pallets en een vrachtauto dusdanig inladen dat de chauffeur het er later weer goed uit kan halen. Natuurlijk werk ik lekker door, maar haasten doe ik nooit", benadrukt de HeftruckHeld.

"Daar komen alleen maar brokken van en het werk gaat er uiteindelijk niet sneller door. Daarom is het belangrijk dat je voldoende rust in je hoofd hebt, want tijdwinst boek je door geconcentreerd te blijven. Dus hoe druk het ook is, neem die koffiepauze."Goede ideeën belonen
Om ongelukken te voorkomen, is goed zicht nodig. Daarom heeft Van Loon de computerterminal op zijn truck laten verplaatsen van rechtsboven naar de zijkant. Het zicht is hierdoor veel beter. "Dat soort ideeën krijgen hier een warm onthaal", zegt Mark Robben, kwaliteitsfunctionaris bij DB Schenker. "We hebben een speciaal idee-management-systeem hiervoor ontwikkeld. We krijgen zo’n twaalf ideeën per maand binnen en de besten worden uitgevoerd en beloond."

Najaarsactiviteiten HeftruckHelden
EVO, Gezond Transport en de Arbeidsinspectie willen met de HeftruckHelden-campagne meer aandacht vragen voor veiligheid in magazijnen. Dat is hard nodig, want jaarlijks gebeuren er nog altijd ongeveer 1700 ongevallen met intern transportmiddelen. De maand oktober stond bij RTL Transportwereld in het teken van Heftruckveiligheid. Elke zaterdag werd vanuit de HeftruckHelden-campagne steeds een ander item van heftruckveiligheid belicht. Naast een aantal deskundigen kwamen ook enkele HeftruckHelden aan het woord.

Overige activiteiten die de HeftruckHelden-campagne dit najaar gepland heeft zijn onder andere roadshows, lunchgesprekken en workshops. Ook kunnen bedrijven gratis een veiligheidscoach langs laten komen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions