Transport Online - Groei van transportvolumes in derde kwartaal verwacht

Groei van transportvolumes in derde kwartaal verwacht

Groei van transportvolumes in derde kwartaal verwacht
08-09-2016 16:46 | Financieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Volgens het conjunctuurbericht van TLN waren de wegtransportondernemers het tweede kwartaal zeer tevreden. De bedrijvigheid en de omzet namen toe en driekwart van de bedrijven sloot het tweede kwartaal positief af. Het overgrote deel van de ondernemers beoordeelt zijn financiële positie dan ook als sterk, tot zeer sterk. Ook het sentiment over de tarieven is positief: 90% van de ondervraagde ondernemers meldt een gelijk of hoger prijsniveau.

Maar het CBS en consultant Cap Gemini melden juist een daling van de wegtransporttarieven. Dit tegenstrijdige beeld zou te verklaren kunnen zijn door het feit dat wegtransporteurs met lange termijn contracten werken, terwijl de indicator (deels) op spotprijzen is gebaseerd. Lagere tarieven zijn onder meer te wijten aan een lagere dieselprijs. Dit betekent dat een lagere prijs dus niet zorgwekkend hoeft te zijn, mits ze tijdig een ommekeer maken.

Panteia verwacht een groei van de volumes voor het weg-, spoor- en binnenvaartvervoer in het derde kwartaal van 2016. Vooral het binnenlands vervoer zal naar verwachting groeien.

Maar ook de internationale aan- en afvoer laat een groei zien. Een deel van die groei is volgens Panteia voornamelijk te danken aan een toename van de volumes voor de chemische industrie. De chemische industrie staat echter onder druk door concurrentie uit opkomende landen. De vraag is of een sterke toename van de volumes voor de chemische industrie op de langere termijn vol te houden is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions