Transport Online - Alleen in Antwerpen is containeroverslag toegenomen

Alleen in Antwerpen is containeroverslag toegenomen

Alleen in Antwerpen is containeroverslag toegenomen
08-09-2016 16:28 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De afgelopen twintig jaar heeft Rotterdam 8 procentpunt aan marktaandeel verloren aan met name Antwerpen. Hamburg profiteerde daarvan in de jaren tot de crisis, maar daarna nam Antwerpen die positie over en won precies de 8 procentpunt groei die Rotterdam had verloren.

Het verleggen van routes van grote containerrederijen, de tarief(structuur) van de haven, betrouwbaarheid en snelheid van afhandelen en het achterland zijn allemaal zaken die invloed hebben op de verdeling van de containers over de drie concurrerende havens.

In de eerste helft van 2016 zet deze trend zich verder door. Dat blijkt uit de 'Stand van Transport' van ABN AMRO.

De containeroverslag in Rotterdam daalde met twee procent en de overslag in Hamburg nam af met één procent. Daarentegen groeide de containeroverslag in Antwerpen met vier procent.

Door een tegenvallende wereldhandel gaat het minder goed met de containervolumes dan een aantal jaar geleden werd verwacht. Dit uit zich vooral in lagere tarieven voor de containerrederijen, die hierdoor moeilijk het hoofd boven water kunnen houden, met als meest prominente voorbeeld rederij Hanjing. Die in augustus surseance van betaling aanvroeg.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen