Clicky


Lubbers rust yards uit met magnetische beschermhoeken van MagProtect

Lubbers rust yards uit met magnetische beschermhoeken van MagProtect
07-09-2016 14:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SCHOONEBEEK - De Lubbers Logistics Group heeft haar opslagterreinen en magazijnen in binnen- en buitenland onlangs voorzien van reflecterende, magnetische beschermhoeken. De toonaangevende transporteur in de gas- en olieboor industrie maakt hiermee een stap in het beperken van het risico op bedrijfsongevallen. De kunststof beschermhoeken, een uitvinding van het IJmuidense bedrijf MagProtect, zijn voorzien van een krachtige magneet en blijven daardoor altijd stevig op hun plek zitten.

André Mulder, Group Director Sales & Marketing van Lubbers Logistics Group, is blij met de aanschaf van de beschermhoeken voor de yards: “De beschermhoek voorkomt beschadigingen aan producten en materieel en zorgt er tevens voor dat voorbijgangers en onze chauffeurs zich niet verwonden. Markering en bescherming zijn wettelijk verplicht en ook wij willen natuurlijk aan de moderne veiligheidsvoorschriften voldoen om een veilige werkomgeving te kunnen bieden aan onze medewerkers.”

Duidelijke markering

Door gebruik te maken van hoogwaardige, ‘custom made’ neodymium magneten vormt de even simpele als doeltreffende beschermhoek een innovatie op het gebied van veiligheid. Het product kan op iedere constructie worden bevestigd en beschermt niet alleen tegen scherpe hoeken, maar zorgt door de Klasse III reflecterende folie en felle kleur ook voor een duidelijke markering. In een schroefgat variant is de beschermhoek ook op hout aan te brengen.

Bedrijfsongevallen

Elk jaar komen bij de Arbeidsinspectie veelvuldig meldingen binnen van bedrijfsongevallen in de buurt van uitstekende onderdelen. “Bedrijven die hier slordig mee omspringen, brengen niet alleen hun werknemers, maar ook andere omstanders in gevaar”, aldus directeur Chris Lindenberg van MagProtect.

Innovatie

De innovatie uit IJmuiden wordt inmiddels in meer dan 30 landen gebruikt. Vooral in de staalverwerkende industrie, de transport- en logistieksector en de bouwsector vindt het oer-Hollandse product gretig aftrek.

De Lubbers Logistics Group biedt uiteenlopende vervoersmogelijkheden, van standaard opleggers tot opleggers geschikt voor exceptioneel vervoer.

Het bedrijfsnetwerk van Lubbers bestaat uit 13 Europese vestigingen op belangrijke locaties voor de olie- en gasindustrie: Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, Duitsland, Italië, Roemenië en Polen. Daarnaast heeft het transportbedrijf allianties in Noorwegen en Turkije (Istanbul). De hoofdkantoren bevinden zich in Newcastle (Verenigd Koninkrijk) en in Schoonebeek (Nederland).

Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers graag een veilige werkomgeving bieden en zo voldoen aan de moderne veiligheidsvoorschriften. Door gebruik te maken van de MagProtect behoren onveilige situaties tot het verleden.

MagProtect is opgericht in IJmuiden en is sinds twee jaar actief met de verkoop van de magnetische beschermhoek. De productie van de beschermhoek is het afgelopen jaar verdubbeld en de innovatie wordt inmiddels in meer dan 30 landen gebruikt.

Meer informatie is te vinden op www.magprotect.nl

dit is een gesponsord artikel