Transport Online - Minder bandenslijtage en meer brandstofbesparing met nieuwe Hyster technologieën

Minder bandenslijtage en meer brandstofbesparing met nieuwe Hyster technologieën

Minder bandenslijtage en meer brandstofbesparing met nieuwe Hyster technologieën
19-10-2011 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Hoge olieprijzen en een toename van de kosten voor rubber hebben ertoe geleid dat vele havenindustrieën hun activiteiten opnieuw onder de loep moeten nemen om hun lange termijnkosten te verlagen. Volgens producent Hyster passen havens over de hele wereld nieuwe Hyster technologieën toe die het verbruik van deze belangrijke grondstoffen beduidend verminderen.

15 procent besparing
"Hyster heeft onlangs technologieën geïntroduceerd die brandstofbesparingen tot wel 15% kunnen opleveren tijdens de gehele levensduur van een truck", aldus Jan-Willem van den Brand, product strategy manager voor Hyster Big Trucks. "Dit is een enorme besparing voor bedrijven met zware heftrucks en (empty) containerhandlers.

Tier 4i/Stage IIIB
Hyster kan deze besparing realiseren door Cummins-motortechnologie te combineren met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van prestatiesoptimalisatie, zoals 'cooling on demand', toerentalbeheer en verlaagd stationair motortoerental. Van den Brand voegt hieraan toe: "Hyster heeft een reputatie voor het ontwerpen van robuuste en betrouwbare trucks met lage bedrijfskosten en we zijn er nu in geslaagd een opmerkelijk verschil bij de pomp te maken" en hij legt tevens uit dat Hyster een volledige serie 'Big Trucks' heeft (met vermogens vanaf 16 ton) die voldoet aan Tier 4i/Stage IIIB en enorme financiële besparingen oplevert."

Bandenbesparende technologie
Een aantal containerhavens in het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Europa, de V.S. en Azië hebben ook de eerste partij empty containerhandlers ontvangen met Hyster bandenbesparingstechnologie waarmee bandenslijtage met een factor 3 kan worden verlaagd. In februari 2011 won het ontwerp de milieuprijs in de prestigieuze Fork Lift Truck Association (FLTA) Awards for Excellence die uitgereikt werd in Engeland.
"De banden van grote containerhandlers zijn niet alleen heel duur en vergen veel tijd om te verwisselen, maar produceren ook veel afval en zijn niet altijd verkrijgbaar", aldus Jan-Willem. "Met de stijgende prijs van rubber is het niet verrassend dat containerhavens deze technologie aangrijpen."Minimale slijtage
De Hyster bandenbesparende aandrijfas is nu beschikbaar op Hyster 5-8 hoog empty containerhandlers. Het differentieel is bevestigd aan de wielen aan beide kanten van de aandrijfas, waardoor de wielen afzonderlijk van elkaar kunnen draaien. Hierdoor wordt de bandenslijtage geminimaliseerd.


Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions