Transport Online - Honderd werknemers blokkeren poort Tata in IJmuiden

Honderd werknemers blokkeren poort Tata in IJmuiden

Honderd werknemers blokkeren poort Tata in IJmuiden
06-10-2011 14:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
IJMUIDEN (Novum) - Ruim honderd werknemers hebben donderdagochtend de poort van Tata Steel in IJmuiden twintig minuten geblokkeerd. Zij eisen dat de directie van de voormalige Hoogovens een streep zet door het schrappen van duizend banen. Dat maakte FNV Bondgenoten donderdag bekend.

De actie ontstond spontaan na een bijeenkomst van de vakbond. "Er is geen enkele respect voor de werknemers", zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Aad in 't Veld. "Ze worden alleen maar gezien als een kostenpost en er wordt maar gesneden en gesneden."

Tata Steel maakte half september bekend binnen vier jaar duizend voltijdbanen te willen schrappen, waarvan negenhonderd bij Tata zelf en de overige bij bedrijven bij wie Tata personeel inhuurt. Dat moet de efficiëntie ten goede komen, zei Tata destijds.

Volgens FNV Bondgenoten kan het schrappen van banen onmogelijk leiden tot beter werken en betrouwbaarheid voor de klanten. Volgens de bond is de werkdruk nu al enorm, omdat in een eerdere operatie al achthonderd banen waren verdwenen.

Het staalbedrijf maakte ook bekend achthonderd miljoen euro te investeren in de fabriek in IJmuiden. "Tot nu toe zijn dat beoogde investeringen, wij willen daar harde afspraken over maken", zegt In 't Veld. "Het kan niet zo zijn dat er straks banen weg zijn, en de investeringen uitblijven."

FNV Bondgenoten sluit verdere acties niet uit, mocht de directie niet ingaan op de eisen van de werknemers. "De actiebereidheid is in ieder geval hoog. En we hebben nog niets gehoord van de directie", stelt In 't Veld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions