Transport Online - A12 weer helemaal vrij na brand tankstation 'De Andel'

A12 weer helemaal vrij na brand tankstation 'De Andel'

A12 weer helemaal vrij na brand tankstation 'De Andel'
04-09-2016 09:49 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GOUDA - De snelweg A12 is tussen Gouda en Reeuwijk weer helemaal open voor verkeer. Vanwege de grote brand in tankstation De Andel werd in de nacht van zaterdag op zondag de weg in beide richtingen afgesloten. Rond 01.30 uur werd de weg uit Utrecht richting Den Haag vrijgegeven. Een uur later kon het verkeer ook de andere kant weer op. Om iets voor 08.00 uur werden ook de laatste twee rijstroken richting Utrecht vrijgegeven, meldde de VID.

Weggebruikers die maandagochtend de A12 bij Reeuwijk gebruiken moeten volgens de VerkeersInformatieDienst rekening houden met wat extra vertraging. De VID verwacht dat veel mensen zullen kijken naar de gevolgen van de brand en dat komt de doorstroming niet ten goede.

Het tankstation brandde volledig uit.De overkapping en de pompen zijn verwoest, de winkel raakte zwaar beschadigd. De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak. Een 33-jarige man uit Almere raakte gewond aan zijn elleboog en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon dat al weer snel verlaten.

Het slachtoffer was degene die vermoedelijk met hoge snelheid het terrein op reed. Daarbij reed hij tegen het tankstation, waarna de auto kantelde en tegen een pomp botste. Die vatte daarna vlam. De man wordt zondag door de politie gehoord. Die wil weten of er opzet in het spel was of dat de man onwel was geworden.

Door de brand kwam een deel van de overkapping bovenop twee auto's terecht. Er wordt niemand vermist. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions