Clicky


Mooy Logistics zet chauffeurs functieschaal terug

Mooy Logistics zet chauffeurs functieschaal terug
02-09-2016 19:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

WADDINXVEEN - Zowel de nationaal- als internationaal rijdende chauffeurs bij Mooy Logistics uit Waddinxveen worden allemaal in loonschaal teruggezet. Dat blijkt uit een brief die de chauffeurs vandaag ontvangen hebben van de afdeling HR en die in het bezit is van Transport Online.

"De wereld om ons heen verandert, de transport en logistiek verandert en Mooy Logistics verandert ook mee. Niet om het veranderen zelf maar om als onderneming te kunnen blijven voortbestaan", rechtvaardigt het bedrijf de genomen beslissing.  

Mooy Logistics kent op dit moment een vijftal chauffeursfuncties te weten chauffeur containers, chauffeur containers binnenland, chauffeur binnenland, chauffeur laad en los en chauffeur internationaal.

"Om deze chauffeursfuncties te laten aansluiten op de huidige arbeidsmarkt is begin dit jaar het onderzoek "Functiewaardering" gestart. Samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zijn gesprekken gevoerd met diverse chauffeurs en vertegenwoordigers van Mooy Logistics", gaat de brief verder. 

"Op basis van deze gesprekken zijn door het STL functieprofielen opgesteld. Nu alle betrokken partijen hun akkoord aan het profiel hebben gegeven, heeft het STL deze profielen gewogen."

Hieruit is onlangs een nieuwe inschaling voortgekomen waarbij chauffeurs containers nu loonschaal C krijgen, chauffeurs containers binnenland loonschaal D, chauffeurs binnenland loonschaal D, chauffeurs laad/los loonschaal D en chauffeurs internationaal loonschaal D.

Volgens een betrokkene was dit voorheen loonschaal D en E. Dit betekent dat chauffeurs allemaal op zijn minst één loonschaal worden teruggezet.

Volgens de brief is dit proces uitgevoerd conform de cao. Daarnaast zegt het bedrijf uitgebreid contact te hebben gehad met de ondernemingsraad en vakbond FNV.

De chauffeurs ontvangen over 14 dagen nog een brief waarin hun persoonlijke situatie nader uiteengezet wordt.

Mooy Logistics is gespecialiseerd in het vervoeren van fruit, groenten, bloemen, planten en andere geconditioneerde producten. Mooy Logistics beschikt over circa 110 vrachtwagens en zo’n 240 chauffeurs en is actief vanuit vestigingen in Waddinxveen en Breda (Hazeldonk).