Clicky


C.H. Robinson neemt APC Logistics over

C.H. Robinson neemt APC Logistics over
02-09-2016 19:12 | Bedrijfsnieuws | auteur BUSINESS WIRE

MINNEAPOLIS - C.H. Robinson continueert de groei van hun wereldwijde aanwezigheid en heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de koop van APC Logistics, een vooraanstaand dienstverlener van vrachtexpeditie en douanebemiddelingsdiensten in Australië en Nieuw-Zeeland.

De beide bedrijven hebben een al lang bestaande exclusieve tussenpersoonrelatie voor bedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland. De overeenkomst is onderhevig aan bepaalde gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder goedkeuring door regelgevende instanties.

“Deze koop stelt ons in staat geweldig talent aan ons wereldwijd expeditieteam toe te voegen en bevordert de strategie om ons wereldwijde netwerk uit te breiden,” aldus John Wiehoff, Chairman en Chief Executive Officer van C.H. Robinson.

“Wij zullen hard werken om de gewaardeerde werknemers, klanten en leveranciers van APC met succes te integreren.”

APC Logistics is een internationale vrachtexpediteur in particulier eigendom, die zee-, lucht, douanebemiddeling en adviesdiensten biedt en momenteel meer dan 3.000 klanten en leveranciers bedient. APC Logistics is opgericht in 1974, het hoofdkantoor is gevestigd in Melbourne, Australië, en het bedrijf heeft circa 300 mensen in dienst en heeft zeven kantoren in Australië en twee in Nieuw-Zeeland.

APC had $ 334,2 miljoen AUD (ongeveer $ 251 miljoen USD) aan totale inkomsten voor het belastingjaar eindigend op 30 juni 2016. C.H. Robinson is van plan APC Logistics te kopen voor circa $ 300 miljoen AUD (ongeveer $ 225 miljoen USD) in contanten. De verwachting is dat de koop in 2016 en 2017 zal bijdragen aan de winst; de koop zal gefinancierd worden door contanten en fondsen die uit de bestaande doorlopende kredietfaciliteit van C.H. Robinson worden getrokken.

“Door het samengaan met C.H. Robinson bouwen wij voort op de aktiviteiten die wij samen meer dan 16 jaar hebben uitgevoerd,” aldus Tony Considine, Chief Executive Officer van APC Logistics. “Wij zijn er zeer enthousiast over dat ons bedrijf deel zal uitmaken van C.H. Robinson, een vooraanstaand wereldwijd bedrijf, en we geloven dat dit ons in een positie zal brengen onze klanten beter te bedienen en groei te bevorderen door C.H. Robinson’s uitgebreide netwerk en krachtig serviceaanbod op een hoger plan te brengen.”

C.H. Robinson’s wereldwijd expeditiebedrijf bedient momenteel vier continenten en 37 landen, met circa 3.500 werknemers en 109 kantoren wereldwijd en is de nr. 1 'non-vessel operator' (NVO) van China tot de Verenigde Staten. Wereldwijde expeditieklanten vergroten C.H. Robinson’s aanzienlijke vrachtvolumes om toegang te krijgen tot beschikbare capaciteit tegen concurrerende tarieven.

“APC Logistics is een bedrijf van hoge kwaliteit met een bewezen succesvolle staat van dienst. Het combineren van hun expertise en sterke klant- en vervoerdersrelaties met het service-aanbod en netwerk van C.H. Robinson zal krachtigere mogelijkheden creëren voor onze klanten en zorgen voor groei van ons bedrijf,” aldus Mike Short, President van C.H. Robinson’s wereldwijde expeditiedivisie. “Wij zijn er zeer enthousiast over om het getalenteerde team bij APC Logistics te verwelkomen bij C.H. Robinson.”

Zodra de deal is gesloten, zal C.H. Robinson APC Logistics integreren in hun wereldwijde expeditiedivisie en hun enkele wereldwijde technologieplatform, Navisphere®.