Clicky

 Hof dwingt OM raadslid te vervolgen om brand

Hof dwingt OM raadslid te vervolgen om brand
02-09-2016 17:29 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie moet alsnog het Leeuwardense raadslid Wyb Feddema vervolgen wegens een brand waarbij in 2013 een student om het leven kwam. Het gerechtshof in Leeuwarden is het eens met de nabestaanden die vroegen om de vervolging in een zogenoemde artikel 12-procedure.

Feddema was de verhuurder van een van de panden waar de brand woedde. Hij zou te weinig hebben gedaan aan de brandveiligheid van het gebouw. De brand in oktober 2013 ontstond in een kledingzaak in het centrum en sloeg snel over naar naastgelegen panden: elf woningen en vijf winkels brandden helemaal uit. Het duurde dertig uur voordat de brand was geblust. De student kwam door verstikking om het leven.

Feddema wordt niet gezien als veroorzaker van de brand, want die ontstond een aantal panden verderop. Maar de ouders van het 24-jarige slachtoffer vinden dat hij vervolgd moet worden voor nalatigheid. De beslissing van het hof kwam hard aan bij het raadslid, liet hij vrijdag weten aan Omrop Fryslân.

Zijn advocaat, Tjalling van der Goot van kantoor Anker & Anker, weet niet wanneer de zaak dient. "Mogelijk pas begin volgend jaar. Ik denk dat het een bijzondere zaak is omdat de verdediging en het OM het eens zijn over de onschuld van Feddema.''

Voor de brand werd twee jaar geleden een 39-jarige man uit Drachten vervolgd. De brand ontstond in zijn winkel door een verkeerd aangesloten gaskachel. Het kwam toen niet tot een veroordeling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats