Clicky

 
Transport Online - Potten pindakaas met drugs gevonden bij inval in Rotterdam

Potten pindakaas met drugs gevonden bij inval in Rotterdam

Potten pindakaas met drugs gevonden bij inval in Rotterdam
02-09-2016 12:28 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Bij een controle van een pand aan de Beatrice Woodstraat in Rotterdam is woensdag een grote hoeveelheid drugs gevonden. De drugs zaten onder andere verstopt in potten pindakaas. Ook troffen agenten bij de verdachten in totaal 65.000 euro en een geladen vuurwapen aan. Acht mensen zijn aangehouden, meldt de politie vrijdag.

De politie ontving van omwonenden al enige tijd signalen dat er in de woning aan de Beatrice Woodstraat iets niet klopte. In januari deed de politie nog een inval, waarbij verschillende spullen werden aangetroffen die bruikbaar zijn bij de handel in drugs. Hierna bleef het adres onder de aandacht. 

Bij een observatie door de parate eenheid zagen agenten afgelopen woensdag een man uit een auto stappen en de woning in lopen. Het kenteken van de auto werd gecontroleerd en dat bleek te kunnen worden gelinkt aan verschillende incidenten met wapens en drugs. De man verliet kort daarna het pand met een tas, stapte in zijn auto en reed weg. De politie volgde hem en toen de man door rood reed, kreeg de auto een stopteken. In de tas trof de politie ruim 35.000 euro aan. De 31-jarige Capellenaar is aangehouden op verdenking van witwassen. 

Pindakaas en wenskaarten

Intussen werd de woning aan de Beatrice Woodstraat nog steeds in de gaten gehouden. Daar kwamen twee andere mannen naar buiten met volle boodschappentassen. Ook zij vertrokken met de auto en werden verderop door agenten gecontroleerd. In deze tassen zaten onder andere potten pindakaas en wenskaarten. Een van deze kaarten is onderzocht: tussen twee lagen papier bleken verdovende middelen te zitten. De 55-jarige Rotterdammer en 41-jarige Capellenaar zijn aangehouden.

Naar aanleiding van deze vondsten is de woning onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Bij de zoeking is in totaal ruim drie kilo LSD, XTC en cocaïne gevonden. Daarnaast vond de eenheid ook versnijdingsmiddelen, twee kilo hennep en heel veel potten pindakaas. Uit eerste onderzoek blijkt dat die waarschijnlijk gebruikt worden om de verdovende middelen wereldwijd te verzenden.

Achtervolging

Twee verdachten die tijdens het binnentreden vluchtten, werden na een korte achtervolging aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Duitser. In een doos die één van de verdachten bij zich had zat 30.000 euro en een geladen revolver. Naast deze verdachten zijn er nog drie anderen verdachten gearresteerd: twee 22-jarige vrouwen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel en een 26-jarige Rotterdammer. 

De twee vrouwen zijn in de loop van het weekend heengezonden. Zij blijven wel verdachte. De zes mannen zijn dinsdag 30 augustus voorgeleid bij de Rechter Commissaris. Zij zijn in bewaring gegaan. Onder leiding van het OM onderzoekt de recherche de zaak verder. Daarbij wordt ook gekeken naar de eigenaar of bewoners van de woning.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden