Clicky


Zwaar transport negeert afsluiting en rijdt door vers gestort asfalt

Zwaar transport negeert afsluiting en rijdt door vers gestort asfalt[+foto]
02-09-2016 11:46 | Opmerkelijk | auteur Redactie [FE]

GEESTE(D) - Een niet zo'n alledaags ongeval in de nacht van donderdag op vrijdag op de Duitse A31 ter hoogte van Geeste. Zwaar transport reed daar dwars door vers gestort asfalt heen.

Op de A31 zijn wegwerkzaamheden aan de gang en de weg is afgesloten. Er is ter plaatse een omleidingsroute aangegeven die goed is bewegwijzerd en verlicht.

Echter vrijdagochtend rond 01:30 uur reed een zwaar transport het afgesloten gebied in en liet zijn sporen na in het vers gestortte asfalt. Pas toen de chauffeur bijna tegen een aantal zware constructie voertuigen reed stopte hij zijn 55 ton zware, en 4,40meter brede, transport dat inmiddels al was weggezakt in het verse asfalt.

De 45-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur bood zijn excuses aan voor het negeren van de afsluiting echter volgens de chauffeur moest hij van zijn werkgever doorrijden. 

De vrachtwagen liep weinig schade op maar het asfalt des te meer. De vrachtwagen is naar een nabij gelegen parkeerplaats gebracht waar hij voorlopig nog wel even zal staan aangezien het transport alleen een vergunning heeft om 's avonds en 's nachts te rijden.

De schade aan de rijbaan schat het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanleg van de wegen op ongeveer 20.000 euro. Over een lengte van zo'n 800 meter moet het asfalt vervangen worden.