Transport Online - Fikse boetes en inbeslagname vrachtwagens Macedonisch transportbedrijf vanwege valsheid in geschrifte

Fikse boetes en inbeslagname vrachtwagens Macedonisch transportbedrijf vanwege valsheid in geschrifte

Fikse boetes en inbeslagname vrachtwagens Macedonisch transportbedrijf vanwege valsheid in geschrifte
01-09-2016 14:48 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING(DK) - Een boete van 33.595 euro en de inbeslagname van twee vergunningen en twee vrachtwagens waren het resultaat van een rechtszaak voor het Deense Hof van Kolding woensdag 31 augustus tegen een Macedonisch transportbedrijf.

De zaak speelde zich af in de zomer van 2014. In juli 2014 werd een chauffeur, werkzaam voor een Macedonisch transportbedrijf, veroordeeld voor het vervalsen van zijn logboek, dat deel uitmaakt van de vergunning om in Denemarken te mogen rijden (CEMT-vergunning)

In september 2014 werd een andere chauffeur, van hetzelfde bedrijf, veroordeeld voor exact hetzelfde feit.

"In het logboek leek het erop alsof de vrachtwagen in Macedonië was geweest hoewel het rondreed in Norden. Daardoor reed de chauffeur dus eigenlijk 'zonder toestemming' en dat is waar het bedrijf nu voor aangeklaagd wordt", aldus de officier van justitie Pernille MA Moesborg.

De feiten waren zo ernstig dat ook de chauffeurs beschuldigd worden van medeplichtigheid in de schending van de regels ten aanzien van valsheid in geschrifte.

Het transportbedrijf ontkende de beschuldigingen tijdens de rechtszaak maar het Hof van Kolding volgde de eis van de politie uit Jutland.

"De rechtbank heeft in het bepalen van de strafmaat de aard en omvang van de overtredingen meegenomen en het feit dat het transportbedrijf de regels bleef overtreden ook nadat het transportbedrijf meerdere malen was gestraft", legt de aanklager uit. "Om dezelfde reden zijn zowel de vrachtwagens als de CEMT-vergunningen in beslag genomen."

Het is nog niet bekend hoe het transportbedrijf op de uitspraak en de gevolgen daarvan heeft gereageerd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions