Clicky


Jongen ernstig gewond bij verkeersongeval in Oud Gastel

Jongen ernstig gewond bij verkeersongeval in Oud Gastel
01-09-2016 11:58 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

OUD GASTEL - Woensdagavond rond 18.45 uur vond een ernstig verkeersongeval plaats op de rotonde aan de Dinteloordseweg/Rijpersweg in Oud Gastel. Twee jongens van 11 en 13 jaar oud, uit Stampersgat staken op de fiets de weg over. Op het moment van oversteken kwam er een auto aan die de jongen van 11 aanreed.

De jongen werd geschept door de auto en kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Direct zijn de hulpdiensten in kennis gesteld en een traumahelikopter opgeroepen.Het letsel van de jongen zag er ernstig uit. De jongen raakte even buiten bewustzijn. De weg werd enige tijd afgesloten om de hulpdiensten op een veilige manier hun werk te laten doen.

De 11-jarige jongen uit Stampersgat is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De ouders van het slachtoffer zijn onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Over de huidige toestand van het slachtoffer is niets bekend, aldus de politie.

Door agenten is de eerste opvang verzorgd voor het geschrokken 13-jarige vriendje van het slachtoffer en zijn ouders. Ook de 45-jarige automobiliste uit Dinteloord is opgevangen door de agenten. Zij heeft een verklaring afgelegd en vertelde dat ze de fietsers niet gezien had. Het Verkeersongevallen Analyseteam is ter plaatse geweest om een onderzoek te doen. Nadat het onderzoek was afgerond kon de weg weer worden vrijgegeven.