Clicky


Wezenberg Transport verhuist naar bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein

Wezenberg Transport verhuist naar bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein
01-09-2016 10:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Wezenberg Transport gaat de op- en overslag van food en non-foodproducten uitvoeren vanuit Nieuwegein. De bedrijfspanden in De Meern en Deil voldoen, volgens de gemeente Nieuwegein, niet meer aan de eisen van het bedrijf. Op 31 augustus tekende het bedrijf voor de aankoop van een kavel op bedrijvenpark Het Klooster. Het betreft een perceel van 11.244 m2 nabij het al gevestigde verscentrum  voor Albert Heijn. In september starten de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe bedrijfspand.

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: "Deze grondtransactie laat zien dat het verscentrum ook leidt tot verwante bedrijvigheid. Hiermee trekt de werkgelegenheid verder aan wat een stimulans is voor de lokale economie. De uitstekende bereikbaarheid van bedrijvenpark Het Klooster biedt voordeel om activiteiten slim bij elkaar te laten komen."

Activiteiten

Op de nieuwe locatie wil Wezenberg Transport de cross-dock activiteiten voor Albert Heijn en Aldi uitvoeren. Dat wil zeggen dat de goederen direct herverdeeld worden en gereedgemaakt voor verzending. Daarnaast gaat het bedrijf de korte termijn opslag van geconditioneerde AGF-producten in het nieuwe pand doen. Het bedrijf realiseert ook een garagebedrijf, wasstraat en tankstation op de kavel.

Samenwerking

Wezenberg Transport  is één van de vervoerders voor de Albert Heijn-winkels en ook gedeeltelijk eigenaar van Klooster Parking B.V. Aan de overkant van het verscentrum realiseerde Klooster Parking B.V. eerder al een parkeerterrein voor vrachtwagens en een LNG-tankstation.