Transport Online - Zonnige halfjaarcijfers Waberer's resulteren in salarisverhoging voor chauffeurs

Zonnige halfjaarcijfers Waberer's resulteren in salarisverhoging voor chauffeurs

Zonnige halfjaarcijfers Waberer's resulteren in salarisverhoging voor chauffeurs
31-08-2016 11:43 | Financieel | auteur Redactie [FE]

BOEDAPEST - Waberer's International Zrt. (Waberer's) heeft met succes gereageerd op de uitdagingen in de stagnerende transportmarkt en de toenemende concurrentie. In de eerste helft van 2016 realiseerde het Hongaarse transportbedrijf een omzet van 267,4 miljoen euro, een stijging van 6,4 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.

De chauffeurs die werken voor Waberer's profiteren mee van de positieve bedrijfsontwikkeling. Zij ontvingen het afgelopen halfjaar een salarisstijging van 15 procent en extra sociale voorzieningen. Waberer's doet dit naar eigen zeggen om zo in te spelen op het chauffeurstekort in Europa en haar aantrekkelijkheid als werkgever te versterken.

Waberer's reed 222 miljoen kilometer in de eerste zes maanden van 2016 met 3.500 vrachtwagens. Bijna 9 miljoen meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Door voortdurend nieuwe voertuigen aan te schaffen handhaafde Waberer's een gemiddelde leeftijd van twee jaar van haar vloot in de eerste helft van 2016. In totaal werden 1,1 miljoen vrachten vervoerd een stijging van 30 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het totale werknemersbestand van Waberer's steeg met 10 procent.

Foto's

  • J.Roeland
    WABERER'S

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions