Pooling Partners breidt poolingnetwerk PAKi uit naar Roemenië

Pooling Partners breidt poolingnetwerk PAKi uit naar Roemenië
31-08-2016 10:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ECK EN WIEL - Pooling Partners breidt zijn poolingdiensten uit naar Roemenië. Het Nederlandse familiebedrijf speelt daarmee in op de groeiende vraag in het Oost-Europese land naar logistieke oplossingen om ladingdragers, zoals pallets en kisten, efficiënter te transporten.

Het fijnmazige PAKi-netwerk van Pooling Partners bestaat uit meer dan 10.000 poolingstations door heel Europa. Klanten in Roemenië kunnen daar nu gebruik van maken. Dat maakt het mogelijk om eenvoudig en op elk gewenst moment pallets of kisten van de juiste kwaliteit te bestellen en te vervoeren.

Bovendien kunnen ze deze weer inleveren waar en wanneer het hen het beste uitkomt. De flexibele dienstverlening zorgt ervoor dat logistiek managers op elk moment over de juiste hoeveelheid pallets beschikken. Bedrijven besparen zo op hun transportkosten en kunnen het aantal pallets altijd aanpassen aan het gebruik.

Groeiambities door open poolnetwerk

Volgens Christian Kühnhold, Managing Director van Pooling Partners voor de PAKi-diensten, is de uitbreiding een logische stap die past bij de groeiambities van het bedrijf: “We werken al sinds 2015 voor een aantal gerenommeerde klanten in Roemenië die we rechtstreeks en ter plaatste bedienen met onze poolingdiensten.”

De groei in Roemenië ziet er volgens Kühnhold veelbelovend uit. “Op dit moment zijn we druk bezig met de uitbreiding, zodat ook andere bedrijven in Roemenië in de toekomst van het open poolingconcept kunnen profiteren.”

Het bedrijf heeft een apart team opgezet om de nieuwe markt uitgebreid te ondersteunen. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats op het kantoor van het PAKi-netwerk in het Duitse Ennepetal. Pooling Partners heeft met zijn PAKi-netwerk jarenlange ervaring in het managen van uitwisselbare en gestandaardiseerde ladingdragers, zoals Europallets en draadboxen. Met name in de levensmiddelenindustrie, de logistiek, de detailhandel en de automobielindustrie bedient het bedrijf toonaangevende bedrijven.

Logistieke uitdagingen efficiënt aanpakken

Het open exchange poolingnetwerk is volgens Kühnhold bij Pooling Partners een antwoord op de vraag hoe je complexe transporten duurzaam kan aanpakken.

“Het besparen op transportkosten door management van pallets en boxpallets is niet altijd vanzelfsprekend. Bedrijven die hun producten vervoeren met Europallets, boxpallets en andere standaard, uitwisselbare ladingdragers, staan voor de uitdaging om dit zo efficiënt mogelijk te organiseren en beheren. Als er echter op de betreffende locatie te veel of juist te weinig pallets van de juiste kwaliteit voor uitwisseling beschikbaar zijn, moeten lege pallets over grote afstanden worden vervoerd om dit te compenseren,” legt Kühnhold uit.

Als het niet mogelijk is om pallets uit te wisselen, kunnen de transportkosten aanzienlijk zijn. Afhankelijk van schommelingen in de vraag moeten pallets worden verkocht of nieuwe worden aangeschaft, vooral als dat plaatsvindt in verschillende landen. Een duurzaam poolingnetwerk dat ervoor zorgt dat er de ladingdragers efficiënt gebruikt worden en continu ‘bezet’ zijn, bespaart kosten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden