Clicky

 
Transport Online - EVO en Fenedex: Nederland moet op de bres voor TTIP

EVO en Fenedex: Nederland moet op de bres voor TTIP

EVO en Fenedex: Nederland moet op de bres voor TTIP
30-08-2016 16:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Het kabinet moet zich in Europa hard blijven maken voor TTIP, het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Hiervoor pleiten ondernemersverenigingen EVO en Fenedex vandaag nadat de kritiek in Frankrijk en Duitsland op het verdrag toeneemt.

De Franse staatssecretaris van Handel Fekl zei dat Parijs de Europese Commissie zal verzoeken om de onderhandelingen over het vrijhandelsakkoord te stoppen. Afgelopen weekend stelde de Duitse vicekanselier Gabriel al dat het TTIP-project feitelijk mislukt is.

Douane en it-systemen

EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen van bedrijven, benadrukken dat handelsverdragen essentieel zijn voor een handelsland als Nederland. Zo zijn bedrijven uit de VS de grootste investeerders in ons land. Omdat Nederlandse ondernemers veel zakendoen in de Verenigde Staten, zorgt een goed verdrag dat de export en logistiek vereenvoudigt en tarieven verlaagd daarom voor meer werk in Nederland. Een substantieel deel van de Nederlandse werknemers is immers in dienst bij een bedrijf dat exporteert. Volgens EVO en Fenedex is het vooral essentieel om douane en IT-systemen op elkaar af te stemmen – dit slecht bestaande handelsbarrières en vereenvoudigt logistieke processen.

Kabinet

EVO en Fenedex vragen de minister van Buitenlandse Zaken vandaag om zich bij de Commissie blijvend in te zetten voor TTIP; het ‘Transatlantic Trade and Investment Partnership’.

Hoe meer vraagstukken de Europese en Amerikaanse onderhandelaars afronden, des te eenvoudiger wordt een doorstart van de onderhandelingen met een nieuwe Amerikaanse president. Ook in Nederland zijn er bezwaren tegen het verdrag. EVO en Fenedex benadrukken dat de huidige onderhandelingen juist kans bieden om eventuele bezwaren weg te nemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden