Clicky


Woensdagochtend TOS outage bij APM Terminals Rotterdam

Woensdagochtend TOS outage bij APM Terminals Rotterdam
30-08-2016 09:43 | Transport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Woensdagochtend 31 augustus van 09:00 uur tot, naar verwachting, 10:00 uur is er een geplande TOS outage bij APM Terminals in Rotterdam.

"Onze IT-afdeling investeert continu in ons netwerk en in onze IT systemen. Voor onderstaande werkzaamheden is het mogelijk dat u tijdelijk hinder ondervindt", aldus APM Terminals.

Vanwege de geplande outage is het terminal systeem niet beschikbaar van 09:00 tot 10:00 uur.

Dit betekent dat alle land- en waterzijdige operaties tijdens dit onderhoud worden onderbroken, dat de E-Portal niet beschikbaar is, en dat het EDI berichtenverkeer niet mogelijk is (zowel inkomend als uitgaand). Verzonden informatie gaat niet verloren, maar wordt later verwerkt.

Er heerst onder vervoerders een hoop ergernis over deze IT-updates. Recentelijk al klaagden een aantal transporteurs over de vele geplande en ongeplande updates. "Bij APM Terminals op Maasvlakte ll zijn na ruim anderhalf jaar nog steeds opstartproblemen", mopperde eigen rijder René Lindeman zo'n twee weken geleden. Ze doen soms "vier updates per week en dan is de terminal dicht.”, voegde hij er boos aan toe.

“Ze zeggen de updates best in de nacht of het weekeinde te willen doen, maar dat gebeurt niet. Ondertussen komen de transportbedrijven en chauffeurs in grote problemen, want wij komen te laat bij de klant of terminal.”

Woordvoerder Ferry Kok van APM snapt de commotie niet helemaal: “Er is niks aan de hand. Eens in de zoveel tijd is er een update. En die kunnen niet altijd in het weekeinde. Wij brengen de mensen via de website vooraf op de hoogte. Zodat ze het weten."

Kok: “De verwachting is dat de ongeplande updates steeds minder worden.”

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    VAN BREE
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport
  • J.Roeland
    VAN DER MOST