Clicky


Dachser versterkt samenwerking met onderwijs

Dachser versterkt samenwerking met onderwijs
29-08-2016 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WADDINXVEEN - Dachser Waddinxveen maakte de afgelopen jaren een explosieve groei door. Daarmee is ook het personeelsbestand en de ruimte om studenten op te leiden behoorlijk gegroeid. Reden voor de logistiek dienstverlener om de samenwerking met onderwijsinstellingen in de regio te intensiveren. “We laten studenten graag kennismaken met onze dynamische sector”, zegt Justin Schop, HR-medewerker bij Dachser Waddinxveen.

Justin Schop heeft intensief contact met onderwijsinstellingen in de regio om jongeren warm te maken voor een job in de sector.

“De logistiek is een bruisende en groeiende branche die helaas nog enigszins kampt met een verkeerd imago. Logistiek staat niet echt bekend als sexy en veel mensen hebben er geen volledig beeld bij, waardoor scholieren sneller geneigd zijn te kiezen voor een andere sector”, vertelt Justin. Jammer, vindt hij, de sector heeft immers veel te bieden.

“Logistiek is ontzettend dynamisch. Je kunt er alle kanten mee op: van planning, customer service, marketing, sales en human resources tot logistiek manager. Die veelzijdigheid biedt veel kansen voor de toekomst.”

Enthousiasmeren

Door sterk te investeren in een nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen in de regio draagt Dachser zijn steentje bij in het enthousiasmeren van jongeren en werkzoekende voor de logistieke sector. Ook geeft Dachser presentaties en gastcolleges bij onderwijsinstellingen, is steeds vaker aanwezig op carrièrebeurzen en biedt het een breed scala aan (stage)mogelijkheden voor studenten.

“Dachser groeit en daarmee ook het personeelsbestand. Dat betekent dat we steeds meer ruimte en mogelijkheden hebben om studenten op te leiden. We zijn tenslotte een leerbedrijf.” Om die reden zoekt Dachser de samenwerking met onderwijsinstellingen steeds meer op. Ook om het onderwijs en het bedrijfsleven optimaal op elkaar af te stemmen.

“De studenten van nu, zijn de collega´s van de toekomst. Wij bereiden ze graag voor op de toekomst door het delen van onze kennis en ervaring.” Ook onze luchtvrachtafdeling (ASL) op Schiphol is sinds april 2016 erkend leerbedrijf. Hier bieden wij ook mogelijkheden voor verschillende stageplaatsen, afstudeeropdrachten en traineeships.

Internationale werkomgeving

Dachser heeft plaats voor BBL'ers, BOL'ers, afstudeerders en traineeships (zowel MBO als HBO). Ook heeft het bedrijf uitwisselingstrajecten met branches elders in het Europese netwerk. “We hebben stageplaatsen voor elk niveau op bijna elke afdeling”, vervolgt Justin.

“We zijn echt een leerbedrijf, een stage betekent hier absoluut geen koffie halen, integendeel. Je wordt volledig opgenomen in het team en kan direct aan de slag.” Dit betekent overigens niet dat stagiairs aan hun lot worden overgelaten. Ze kunnen rekenen op intensieve begeleiding. “We gooien ze in het diepe, maar laten ze niet verdrinken. We bieden een helpende hand als dat nodig is. Dat geeft zelfvertrouwen en ze leren bovendien waar hun talenten liggen. Ik zie regelmatig studenten verlegen binnenkomen en na een maand voeren ze al telefoongesprekken in het Engels, alsof ze hier al jaren zitten.”

Van stagiairs naar medewerkers

Momenteel volgen 24 studenten een stage of een traineeship. Tijdens een traineeship werk je op alle afdelingen een bepaald tijdsbestek mee en ben je na afronding van het traineeship multifunctioneel inzetbaar, de kans op een baan na afronding van het traineeship is dan ook erg groot. Volgens Justin zijn de meeste studenten na een stage laaiend enthousiast.

“Ze zijn werkzaam in een internationale en groeiende werkomgeving die continu in beweging is. Dat vergroot je wereld en stimuleert bovendien je internationale taalontwikkeling”, vervolgt Justin. “Daarnaast zien ze moderne IT-systemen, waarmee alles op elkaar is afgestemd”.

Dachser ziet de voordelen, maar ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid in het aanbieden van leerplekken. Het bedrijf zal blijven investeren in de samenwerking met het onderwijs om zo het personeel van de toekomst op te leiden.