60 procent wil Rutte niet meer als premier

60 procent wil Rutte niet meer als premier
28-08-2016 11:17 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Bijna twee derde deel van de Nederlanders (60 procent) ziet het niet zitten dat Mark Rutte opnieuw premier wordt. Een minderheid van 31 procent wil dat wel. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Uit zijn peiling kwam ook naar voren dat de PVV twee zetels daalt, van 35 naar 33, de laagste virtuele score in een jaar. Ook de SP daalt, van 15 naar 13 zetels en dat is zelfs het laagte aantal in zes jaar.

Stijgers zijn 50PLUS, van 6 naar 8 zetels en D66 van 13 naar 14. Ook de VVD stijgt licht, van 24 naar 25. Maar als de VVD meer zetels wil halen dan de PVV, moet Rutte volgens De Hond de 'overgelopen' kiezers zien terug te halen. Tijdens de vorige verkiezingen zijn er zo'n dertien zetels van de VVD naar de PVV gegaan.

De Hond hield zijn peiling zaterdag via internet onder 5000 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden