Clicky


Duitse politie controleert op snelheid en afstand

Duitse politie controleert op snelheid en afstand [+foto]
26-08-2016 19:47 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BUTZBACH/ASSLAR(D) - De Duitse verkeerspolitie heeft afgelopen woensdag ter hoogte van het Bechliger viaduct op de A45 in beide richtingen een snelheidscontrole van het vrachtverkeer uitgevoerd.

Tegelijkertijd werd tussen 09:00 en 14:00 uur een controle op afstand gehouden op de A5 in de buurt van Butzbach in de richting van Frankfurt.

De resultaten spreken volgens de Duitse politie voor zich: 19 buitenlandse vrachtwagenchauffeurs hielden zich niet aan de snelheid en 25 buitenlandse vrachtwagenchauffeurs hielden niet de vereiste afstand tot hun voorligger.

In totaal inde de politie € 4.700 aan boetes.

Eén vrachtwagenchauffeur maakte het wel heel bont. Op de A45 kreeg hij een proces verbaal vanwege een snelheidsovertreding echter op de A5 werd hij nogmaals aangehouden vanwege te weinig afstand. De chauffeur liet zijn eerdere boete zien en hoopte zo onder de wteede boete uit te komen echter de politieagenten waren weinig onder de indruk en gaven de man een tweede boete.

Op deze camerabeelden is te zien dat een vrachtwagen zeer dicht op een caravan rijdt. De afstand was volgens de politie slechts negen meter.