Transport Online - Utrecht: te veel gevaarlijke stoffen via het spoor

Utrecht: te veel gevaarlijke stoffen via het spoor

Utrecht: te veel gevaarlijke stoffen via het spoor
26-08-2016 08:37 | Gevaarlijke Stoffen | auteur ANP

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil dat er minder gevaarlijke stoffen over het spoor worden vervoerd en eist dat het Rijk zich houdt aan de gemaakte afspraken daarover. Utrecht heeft daarover een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu.

Het ministerie maakte onlangs cijfers bekend waaruit blijkt dat er veel meer gevaarlijke stoffen zijn vervoerd over het spoor bij Utrecht dan afgesproken. Ook over trajecten waar überhaupt geen gevaarlijke stoffen vervoerd mogen worden is dit gebeurd. Zoals Utrecht-Amersfoort en Harmelen-Utrecht.

Vooral het vervoer van brandbare gassen valt op; hiervan werd volgens Utrecht drie keer zoveel vervoerd als afgesproken. De gemeente wil met spoed in gesprek met de staatssecretaris en de provincie. Eerder hebben andere gemeenten en provincies hierover ook al aan de bel getrokken bij het ministerie.

Staatssecretaris Dijksma laat weten al langere tijd overleg te voeren met alle betrokken partijen: de vervoerders, verladers, ProRail en met lokale en regionale bestuurders. Vermoedelijk stuurt ze begin oktober een plan van aanpak naar de Tweede Kamer. Ze snapt de zorgen van de gemeenten, maar er is volgens haar nergens sprake van een onverantwoorde situatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions