Transport Online - Zeven nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks voor Bavaria

Zeven nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks voor Bavaria

Zeven nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks voor Bavaria
20-07-2011 09:31 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur de redactie
In het distributiecentrum van Bavaria in de Meern levert Barloworld een 7-tal Hyster heftrucks en magazijntrucks. Een snelle responstijd en robuuste heftrucks zijn van zwaarwegend belang geweest bij de keuze voor Barloworld.

Bavaria heeft als onafhankelijke familiebrouwerij een unieke positie op de internationale biermarkt. Al zeven generaties lang wordt het bedrijf geleid door de familie Swinkels. Naast een eigen brouwerij in Lieshout werkt Bavaria nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven (La Trappe). Doordat het bedrijf beschikt over twee eigen mouterijen is het gehele brouwproces nog in eigen beheer. Bavaria is de enige grote brouwer in Nederland die haar bier brouwt met zuiver natuurlijk mineraalwater uit eigen bronnen.

Dit kenmerkt de belangrijkste filosofie van Bavaria: een constante hoge kwaliteit van haar bieren. Van de zes miljoen hectoliter bier die de in Brabant gewortelde organisatie jaarlijks produceert, is bijna 70% bestemd voor de buitenlandse markt. Inmiddels genieten ongeveer 117 landen van Bavaria bier. In de Meern heeft Bavaria een ditributiecentrum met 3.000m2 bedrijfsruimte en ca. 850m2 kantoorruimte. Op deze locatie heeft Barloworld onlangs een 7 tal Hyster machines geleverd.

De keuze van Bavaria de Meern voor Barloworld is met name gelegen in het feit dat Barloworld een zeer snelle responstijd heeft en het Europees onderdelenmagazijn van Hyster gelegen is in Nijmegen. Hierdoor kunnen eventuele storingen of andere zaken die het operationele proces kunnen verstoren snel en efficiënt opgelost worden.

"Daarnaast staat Hyster bekend om haar sterke en robuuste trucks en dat is ideaal in een omgeving als deze", aldus de heer van den Heerik; bedrijfsleider in het distributiecentrum in de Meern. Naast de uitstekende serviceverlening en onderdelenvoorziening is de uiteindelijke keuze voor de Hyster hef- en magazijntrucks gemaakt door de chauffeurs van dit distributiecentrum. Men was erg te spreken over de ergonomie en rijeigenschappen van de uitvoerig geteste Hyster trucks. "Uiteindelijk moeten zij er mee werken, dus hun oordeel weegt zeker mee in de beslissing", vertelt van den Heerik. Drie van hen zijn meegeweest naar verschillende locaties om de heftrucks te testen.

"Naast het product is er in het voortraject door de accountmanager een goede analyse gemaakt van de applicatie in de Meern en heeft meegedacht om tot een goed advies te komen voor de juiste keuze van de trucks, aldus van den Heerik.""Zo is er bijvoorbeeld bij de vierwiel elektrische truck gekozen voor een tweedelige mast die 6,5 meter hoog kan heffen, in plaats van de benodigde 6 meter. Hierdoor blijft de heftruck ook op deze hoogte stabiel waardoor onveilige situaties voorkomen worden."

In totaal zijn er zeven machines geleverd door Barloworld, waaronder een 3.5 tons elektrische heftruck die gebruikt wordt voor het lossen van de vrachtwagens. Daarnaast is gekozen voor een 2-tons elektrische heftruck die pallets transporteert van bulk- naar picklocaties. Ook is er een orderpicker geleverd die het orderpick proces zo snel en efficiënt mogelijk laat verlopen. Als laatste helpen vier elektrische pallettrucks de chauffeur op locatie om zijn vrachtwagen te lossen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions