Clicky

 
Transport Online - Franse transporteurs komen in opstand tegen geweld in Calais

Franse transporteurs komen in opstand tegen geweld in Calais

Franse transporteurs komen in opstand tegen geweld in Calais
25-08-2016 13:12 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS(F) - De Franse transporteurs zijn het zat. Na maanden, zo niet jarenlang lobbyen, door de Franse vervoersorganisatie Fédération Nationale des Transports Routiers (FNTR) gaat men nu over tot actie. Dat meldt de Franse krant La Voix du Nord donderdag.

Op 5 september aanstaande willen Franse transporteurs twee langzaamaanacties houden op de A16, de toegangsweg tot de haven van Calais. Eén vanaf Duinkerke en de andere vanaf Boulogne-sur-Mer tot Calais en Coquelles.

Sebastian Rivera, secretaris van de FNTR zegt: "Onze chauffeurs worden aangevallen met steeds meer toenemend geweld. Elke nacht worden barricades opgeworpen en worden ze bedreigd als zij niet stoppen. Migranten plunderen ondertussen de goederen uit de vrachtwagens. Dit alles in totale straffeloosheid."

Ook de boeren zullen deelnemen aan de acties van de FNTR. "We moeten nu solidair zijn", aldus een boer in het Franse Marck.

Dit is de eerste keer dat een (Franse) transportorganisatie overgaat tot actievoeren tegen de gewelddadigheden in Calais van de afgelopen maanden. "Tot nu toe hebben we voora, gelobbyed", zegt Rivera. "We gaan geen oorlogvoeren maar de situatie is dusdanig ernstig dat wij wel voor onszelf gaan opkomen."

Ook de Britse RHA gaf eind vorige week tussen neus en lippen aan het praten meer dan zat te zijn. En ook Febetra en de Vlaamse TLV luiden de noodklok over het extreme geweld door migranten in Calais.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions